İzmir'de Bayram Havası Esiyor

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası organizasyonunu İzmir'e kazandırmak için sürdürülen başarılı lobi faaliyetinin olumlu bir şekilde sonuçlanması İzmir esnafını sevindirdi.

İzmir'de Bayram Havası Esiyor
İzmir ekonomisine 10 milyon Euro'nun üzerinde katkı koyması beklenen şampiyonanın İzmir'e kazandırılmasında Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın delegeler ile bir bir yaptığı temaslar oldukça etkili oldu. Otelcilerden, taksicilere, lokantacılardan küçük esnafa kadar ticari yaşamın içinde bulunan hemen herkes Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın 2014 yılında İzmir'de gerçekleştirilecek olmasından oldukça memnun. Ağustos 2014 yılında 3 bin 500'ü sporcu olmak üzere yaklaşık on bine yakın insanın gelmesinin beklendiği dev organizasyon İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşantısına önemli miktarda katkı sağlayacak. Bugünden sözü edilen rakamlar ise dudak uçuklatacak oranda. İyimser tahminlerle, İzmir ekonomisine o tarihlerde yaklaşık on milyon Euro üzerinde katkı gelmesi bekleniyor. Bir süredir İspanya'nın Zaragoza kenti ile İzmir arasında mücadeleye sahne olan şampiyonanın yapılacağı ülkenin belirlenmesi için toplanan genel kuruldan "İzmir" adının çıkması kentte sevinçle karşılandı.
"ÜYELERİMİZİN İŞ POTANSİYELİ ARTACAKTIR"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu 2014 Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın İzmir'de yapılacak olmasının kent adına büyük kazanım bir kazanım olduğunu ifade etti. Mutlu, şampiyonanın kentin tanıtımına ve gelişimine önemli katkılar sağlayacağını, ayrıca İzmir'in ticari hayatına ve ekonomisine de canlılık getireceğini söyledi. Mutlu; "Şampiyona için İzmir'e gelmesi beklenen 10 bin konuk, esnaf sanatkarlarımız için ciddi fırsatlar yaratacaktır. Otelcisinden, taksicisine, lokantacısından turistlik eşya satıcısına kadar hemen her sektörde ticari sirkülasyon sağlanacak, üyelerimizin iş potansiyeli artacaktır. İspanya'nın Zaragoza kenti gibi önemli bir rakibe karşı başarı elde ederek kentimize bu şampiyonayı kazandıran heyet üyelerini kutluyorum. Bundan sonraki süreçte şampiyonanın başarıyla gerçekleştirilmesi için esnaf teşkilatımız da üzerine düşen ödevleri yerine getirmeye hazırdır" diye konuştu.
"EXPO GİTTİ AMA, BU DA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"
Türk heyetinin ciddi lobi çalışmaları sonucunda şampiyonaya ev sahipliği hakkını elde eden İzmir'de kentin ekonomisine önemli bir canlılık katacağını dile getiren İzmir Şöförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık, şoför esnafının yüzünün güleceğini söyledi. Anık, başta İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç olmak üzere şampiyonayı İzmir'e kazandıran ekipte yer alan; Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve federasyon temsilcilerini kutladı ve İzmir tarihine damga vurduklarını söyledi. 10 gün boyunca 10 bine yakın insanın İzmir'de konaklayacağını, yemek yiyip, alışveriş edip kenti tanıyacağını ve hemen tüm küçük esnafın bu organizasyondan pay alacağını anlatan Anık; "Expo gitti ama, bu da çok önemli bir adım. Daha büyük organizasyonların İzmir'e taşınacağına inanıyorum. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası İzmir ekonomisine top yekün katkı sağlayacaktır. Lokantacısı, taksicisi, kafeterya işletmecisi gibi birçok esnaf ekonomik olarak gelir sağlayacaktır. İzmir'in böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması tanıtıma da katkı olacak. Esnafa ekonomik fayda getirecek. Keşke EXPO'yu kaybetmeseydik. Ancak EXPO kadar önemli bir organizasyon olan şampiyona ve sık sık fuarların düzenlenmesi esnaf gruplarına fayda sağlayacak. İzmir'in güzellikleri böyle organizasyonlarla doğru şekilde tanıtılarak dünya tarafından yatırımlara ev sahipliği yapacaktır. Bu organizasyonun İzmir'e kazandırılmasına katkı koyanlara teşekkür ediyorum" dedi.
"EXPO'DAN SONRA YAŞANAN ÜZÜNTÜYÜ AZALTACAK"
Türkiye Lokantacılar ve Gazinocular Federasyon Başkanı ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, yüzlerce üyesinin yararlanacağı şampiyonanın sadece İzmir'e değil, çevre ilçelere de önemli oranda katkı sağlayacağını belirtti. Yenice katkı koyanlara teşekkür ederek; "Sevindirici gelişme karşısında gerçekten çok heyecanlandım. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın İzmir'de yapılacak olması, İzmir'e her açıdan önemli bir katkı sağlayacak özellikle turizm açısından önemli girdiler yaratacak. İzmir'in çok ihtiyacı olduğuna inandığım bir organizasyon, Expo'dan sonra yaşadığımız hayal kırıklığı ve üzüntüyü azaltacak, bundan sonra talip olacağımız diğer organizasyonlar için moral kaynağı olacaktır. Emeği geçen herkese şahsım ve mensubu olduğum oda adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"İZMİR ESNAFINA ARTI DEĞER KATAR"
İzmir Otel ve Pansiyon İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen de, İzmir için yapılan girişimlerin, düzenlenen organizasyonların, her zaman İzmir esnafına artı değer kattığını belirtti. Gönen; "2014 yılında gerçekleştirilecek Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ile İzmir'in tanıtımı anlamında büyük ilerleme olur. Kendi esnaf grubum adına, otelciler de şimdiden değişim içine girerek, tesislerimiz daha modernleştirilecek. Sayıları 10 bini bulacak sporcu ve ziyaretçi için işletmeciler girişimlerde bulunacaktır. Bunun yanı sıra kente kazandırılacak butik oteller için de şimdiden çalışmalar başlayacaktır. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası, esnaf için, çarşı için, İzmir için kazanç olacaktır. Her şey İzmir için. Katkıda bulunanlara teşekkürler" diye konuştu.
"ETKİNLİĞİN ALTINDAN BAŞARI İLE KALKILIR"
Kordon İşadamları Derneği Başkan Ömür Şanlı, İzmir'in Türkiye'nin turizm potansiyeli en yüksek iller arasında bulunduğunu ifade etti. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın İzmir'de gerçekleştirilecek olmasının öncelikle duyarlı bir vatandaş olarak kendisini çok mutluğu ettiğini dile getiren Şanlı; "Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin en önemli eğlence merkezi Kordon'unun da bu önemli etkinlikte önemi yadsınamaz. Üniversiade Oyunları gibi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış, EXPO 2020 gibi bir organizasyonu da yapmaya aday ve oldukça hevesli bir kentin bu etkinliğin altından başarı ile kalkacağından eminiz. Kordon İşadamları Derneği olarak 2014 yılında gerçekleşecek Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'na elimizden gelen katkıyı göstereceğiz. İzmir'in hem tanıtım hem de ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlanacak olan bu büyük organizasyona herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin geleceği 10 milyon Euroy'u bulacak olan gelirden İzmir'de en iyi şekilde yararlanmalıdır. Kentimiz bu tür etkinlikleri yapmaya Türkiye'yi dünyada fark edilir noktaya getirecek çalışmaları yapmaya her zaman hazırdır. Biz de elimizden gelen katkıyı koyacağız. Üzerimize düşeni yapmak en önemli vatandaşlık görevimizdir "diye konuştu.