İntiharı, polisin çevikliği önledi

Sivas'ta vali yardımcısı ile görüştürülmediğini iddia eden şahıs intihara teşebbüs etti. İntiharı, boynuna kırık şişe dayayan vatandaşın üzerine atlay

Sivas'ta vali yardımcısı ile görüştürülmediğini iddia eden şahıs intihara teşebbüs etti. İntiharı, boynuna kırık şişe dayayan vatandaşın üzerine atlayan polis memuru önledi.

İntihar girişimi Cumhuriyet Meydanı'nda yaşandı. 32 yaşındaki Levent Kargavuş, Valilik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren dernek görevlileriyle görüştüğünü ve kendisini dikkate almayan görevliyi Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi'ye şikayete etmek için Valilik binasına geldiğini söyledi.

Kapıdaki nöbetçi polisler tarafından içeri alınmadığını iddia eden Kargavuş, daha sonra meydanda bulunan süs havuzunun üzerine çıkarak boynuna kırık şişe dayadı. Olay yerine polisin gelmesi üzerine kendisini öldürmekle tehdit eden Kargavuş, polisin havuzu çevreleyen demir korkuluklardan içeri girerek kendisine yaklaşmasına müsaade etmedi. Bir ara elindeki kırık şişeyle bileğini kesen Kargavuş'un eli kanlar içinde kaldı. Olayı gören çok sayıda vatandaş ise meydanda toplanarak olup bitenleri izlemeye başladı.

Polis, Levent Kargavuş'un bir anlık dalgınlığından faydalanarak üzerine atlayıp şahsı etkisiz hale getirdi. İlk hamlesi boşa çıkan polis memuru, Karkavuş'un salladığı kırık camdan yara almadan kurtulmayı başardı. İşsiz olduğu için maddi sıkıntı yaşadığını belirten Karkavuş, daha sonra olay yerine çağrılan ambulansa bindirilerek Sivas Numune Hastanesi'ne götürüldü. Karkavuş, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.