İnegöl'de olaylı gece: 5 yaralı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren 3 kişi, 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Tartışmanın ardından ilçe, savaş alanına döndü. Polisle vatandaşların karşı karşıya gelmesine neden olan olaylarda 10'u polis 15 kişi yaralandı. Polis karakolun önünde toplanan öfkeli kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Çıkan olayl

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren 3 kişi, 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Tartışmanın ardından ilçe, savaş alanına döndü. Polisle vatandaşların karşı karşıya gelmesine neden olan olaylarda 10'u polis 15 kişi yaralandı. Polis karakolun önünde toplanan öfkeli kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Çıkan olaylarda 32 kişi gözaltına alındı. Dün akşam saat 23.00 sıralarında 3 kişi, ellerinde sopa ve bıçaklarla Orhaniye mahallesi Çinili cami yanında bulunan bir kahvehaneye girdi.

Kahvehanede oturanlar ile bu kişiler arasında daha önceki bir husumet nedeniyle kavga çıktı. Kavgada 5 kişi çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı.

Olayın ardından, kahvehaneye giren Doğu kökenli 3 zanlı gözaltına alındı.

Polisten zanlıları istediler

Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yakınları hastane bahçesinde toplandı.

Daha sonra polis merkezi önüne giden topluluk, polislerden içeride bulunan zanlıları kendilerine vermelerini istedi.

Taleplerinin kabul edilmemesi üzerine çevrede bulunan ve zanlılara ait olduğu tahmin edilen aracı taşlayan grup sakinleşmeyince biber gazı sıkılarak durdurulmak istendi.

Polis ekipleri, buna rağmen dağılmayan kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak için havaya ateş açtı.

Sayıları 3 bine ulaşan öfkeli kalabalık şüphelileri kendilerine vermeyen polis araçlarını da yakıp zarar verdikten sonra panzerlerin de lastiklerini kestiler; İnegöl'ün Bursa ve Eskişehir karayolunu trafiğe kapattılar.

Saat 05.30 sıralarında göstericiler, dağılarak evlerine gitti. Sessizliğin hakim olduğu ilçede, belediye ve itfaiye ekipleri yakılan ve ters çevrilen araçları kaldırmak için çalışma başlattı.

32 kişi gözaltına alındı

Polis, İnegöl ilçe merkezini savaş alanına çeviren kalabalıktan 7 kişiyi gözaltına aldı. Güvenlik güçleri, kamera kayıtlarından olaya karıştığı belirlenen 25 kişiyi ev ve iş yerlerinde gözaltına aldı. Böylece, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükseldi.

İnegöl Merkez Polis Merkezinde ifadesi alınan zanlıların daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Emniyet müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini, gözaltına alınanların sayısının artabileceğini bildirdi.

Olayların meydana geldiği bölge, yakılan araçların kaldırılmasının ardından belediye ekiplerince temizlendi.


CNN Türk