İnegöl'de olaylı gece

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren saldırganlar, henüz belirlenemeyen bir nedenle en az 5 kişiyi yaraladı. Yara

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren saldırganlar, henüz belirlenemeyen bir nedenle en az 5 kişiyi yaraladı. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların yakınları, saldırganların getirildiği karakola gelerek yoğun tepki gösterdi. Polis ekipleri, öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

Alınan bilgiye göre, bıçaklı saldırganlar Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehaneye girdi. Kahvehanede oturanlar ile bu kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Yaralıların çok sayıdaki yakını ve Orhaniye Mahallesi'nin gençleri hastane bahçesinde toplandıktan sonra zanlıların bulunduğu polis merkezi önüne geldi. Topluluk, polislerden, içeride bulunan zanlıları teslim etmesini istedi. Olumsuz yanıt alan topluluk, galeyana gelerek 6 polis aracına maddi hasar verdi. 1 zabıta ve 1 ambulans aracı da kullanılamaz hale geldi. Polis, havaya ateş açmak zorunda kaldı. Kalabalık içerisindeki bazı kişiler, karakola taş attı. Bu sırada çok sayıda kişinin yaralandığı görüldü. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye taşındı.

Öfkeli kalabalığın, polis merkezi önündeki gergin bekleyişi sürüyor.