İnegöl'de Çirkin Provokasyon

İki grup arasındaki kavgayı fırsat bilen provokatörler, halkı galeyana getirmek istedi. İlçede gece boyu süren olaylarda 20'den fazla kişi yaralandı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki grup arasında yaşanan kavgayı fırsat bilen provokatörler, halkı galeyana getirmek istedi.
Sabaha kadar süren olaylarda, aralarında polislerin de bulunduğu 20'den fazla kişi yaralandı, kimi işyerleri ve evlerin yanı sıra polis araçları zarar gördü.
Provokatörler Devrede
Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde büyük önem taşıyan 12 Eylül 2010 referandumu öncesi ülkede karanlık oyunlar sergilenmeye devam ediyor.
Bursa'nın İnegöl ilçeside bir minibüs şoförünün, tartıştığı gençler tarafından dövülmesi üzerine olaylar çıktı. Minibüs şoförü, olayın ardından arkadaşlarını da yanına alarak, kavga ettiği şahısların bulunduğu kahvehaneye gitti. Burada çıkan kavgada 5 kişi bıçakla yaralandı.
"Teröristler Vatandaşları Bıçakladı" Diyerek Halkı Galeyana Getirdiler
Kavgaya karışan kişilerin gözaltına alınmasının ardından provokatörler devreye girdi. İlçe halkını, "teröristler vatandaşları bıçakladı" diyerek galeyana getiren provokatvörler, etraflarına topladıkları 250 kişilik bir grupla polis merkezinin önüne geldi. Gözaltındakilerin kendilerine teslim edilmesini isteyen grubu ikna etmek mümkün olmadı.
Çevre İlçelerden Polis Takviyesi Yapıldı
Olayların gittikçe büyümesi üzerine polis müdahale etti. Kalabalığı dağıtmakta güçlük çeken güvenlik güçleri, zaman zaman havaya ateş açmak zorunda kaldı.
Ancak tüm çabalara rağmen kalabalığı dağıtmak mümkün olmadı. Provokatörlerin tahrik ettiği gruplar, polis araçlarını ve bazı dükkanları ateşe verdi, meskenlere saldırdı. İlçeye çevre illerden polis ve jandarma takviyesi yapıldı.
Bursa Valisi İnegöl'e Gitti
Olaylar üzerine İnegöl'e gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput provokasyona dikkat çekti.
Harput, "Bizi asıl üzen bir anlık yanlış anlamayla bölgemizde yaşayan vatandaşların arasında normal adi bir asayiş olayını bölgesel özellikli bir olay gibi algılayarak, birilerinin de bunu provoke ederek yan yana yaşayan insanlarımızın karşı karşıya getirilmek istenmesidir" dedi.
Gerginliğin sabaha kadar devam ettiği ilçede, 10'u polis 20'den fazla vatandaş yaralandı. Güvenlik güçleri olayları yönlendirdiği tespit edilen 44 kişiyi gözaltına aldı.

TRT