General de yok askerde yok !

Geçen sezon yıldızda vardı, savaşanda... Şimdi ise herşey bir tek Arda'nın omuzlarına kaldı.



Geçen sezon yıldızda vardı, savaşanda... Şimdi ise herşey bir tek Arda'nın omuzlarına kaldı.

Rijkaard, istediği futbolcular alınmadığı için mutsuz... Perşembe günü Avrupa Ligi ön elemesinde Belgrad maçı oynanacak. Ve Hollandalı  teknik adam bu karşılaşma için ideal 11'ini oluşturmakta zorlanıyor...
Geçtiğimiz sezon büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard yeni sezona bir hayli endişeli giriyor. Hollanda kampında oynanan 5 hazırlık maçında takımının sezona henüz hazır olmadığını gören Rijkaard, yönetimden bir Sarı-Kırmızılılar'da henüz ideal 11'i oluşturamayan Hollandalı teknik adam, yönetimle yaptığı görüşmede birçok konuda sıkıntılarını dile getirdi. Futbolcuların formsuzluğundan şikayetçi olan Rijkaard, özellikle Dünya Kupası için milli takımlarına giden oyuncuların kampa geç katılmasından dolayı sıkıntı yaşadığını ifade etti. Güney Afrika'daki turnuvada sakatlanan Elano'nun hala takıma katılmayışına anlam veremediğini vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, istediği transferlerin yapılmaması yüzünden kafasındaki oyun şablonunu takıma yerleştiremediğini söyledi. Baros'un neredeyse kamp boyunca sakat oluşu yüzünden, hazırlık maçlarında sadece Mehmet Batdal'ı forvette görevlendirebilen Rijkaard, özellikle forvet bölgesine bir an önce takviye yapılmasını talep eti. Tüm bu gelişmeler ışığında ortaya çıkan tablo; tüm yükün şimdilik Arda'nın üzerine yoğunlaştığını ortaya koyuyor...


KAMP RAPORU


En hazırı Servet
Galatasaray'ın Hollanda kampını yakından izleyen muhabir arkadaşımız Bahadır Çokişler, Sarı-Kırmızılı takımın artı ve eksi yönlerini değerlendirdi. Sezon başında gönderilmesi gündemde olan Servet'in en hazır isim olduğunu belirten Çokişler, yeni transfer Ali Turan konusunda ise 'daha çok zamana ihtiyacı olduğu' görüşünde... İşte Hollanda kampı sonrası Galatasaray'ın son durumu...


Arda Turan: Geçtiğimiz sezon taraftarla arasında yaşananları tamamen unutmuş göründü. Çok iştahlı bir görüntü çizdi. Galatasaray'ın en büyük yıldızı olduğunu gösterdi.


Serdar Özkan: Galatasaray'ın kendisi için son şans olduğunun bilincindeydi. Çok iyi çalıştı. Sürati ve attığı çalımlarla Rijkaard'ın gözüne girmeyi başardı. Arda ile çok iyi arkadaş olması yüzünden takımla çabuk kaynaştı.
Servet Çetİn: Rijkaard'la yıldızı pek barışmayan başarılı savunma oyuncusu, Hollandalı teknik adamı adeta utandırdı. İdmanların en çalışkan ismi olan Servet, profesyonellikten örnekler verdi.


Alİ Turan: 7 aydır futboldan uzak kalmasının onu çok etkilediği görüldü. Stoper de oynayabildiğini söyleyen Ali Turan'ı Rijkaard hep sağ bekte görevlendirdi ancak istediği verimi alamadı.

Mİlan Baros: Kampın ilk günlerinde yaşadığı sakatlıktan dolayı bütün gününü odasında istirahat ederek ve salonda hafif çalışmalar yaparak geçirdi. İyileşmesinin 2 hafta süreceği öğrenildi.


ÇaĞlar Bİrİncİ: Tıpkı Baros gibi ilk günlerden itibaren yaşadığı sakatlığı bir türlü atlamadı. İyileşmesi kampın son 2 gününe denk geldi. Hazırlık maçlarında forma şansı bulamadığı için bir fikir veremedi.


Lorİk Cana: Orta sahaya dinamizm getirmesi beklenen yeni transfer Lorik Cana, ağır görüntüsüyle hayal kırıklığı yaşattı. 3 kilo fazlası olduğunu söyleyen Arnavut futbolcunun bu kiloları attıktan sonraki performansı merakla bekleniyor.


AydIn: Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'a satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Aydın, bu sezon da benzer akibete uğrayacak gibi. Yıllardır beklenen patlamayı yapamayan genç futbolcunun Sarı-Kırmızılı formayı giymesi zor.


Kalecİler: Adnan Polat'ın 'Yeni sezonda üç kalecimiz de Türk olacak' sözünden sonra gözler Aykut, Ufuk ve Emirhan'a çevrildi. Ancak bu üç kaleci de Rijkaard'ın kafasında soru işaretleri oluşturdu. Ufuk'u 1. kaleci yapmak isteyen Hollandalı teknik adam, genç file bekçisinin F.Fahçe maçında Andre Santos'un attığı golde topu izlemesini unutmadı. Yeni sezonda Galatasaray kalesi pek güven vermiyor.

Gençler ışık vermedi...
Hollanda kampına dahil edilen genç futbolcular Ahmet Kesim, Çetin Güngör, Caner Öztel, Cumhur Yılmaztürk, Anıl Dilaver ve Emre Çolak'ın A Takım'da kendilerine şans bulması zor görünüyor. Sadece Emre Çolak, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bazı maçlarda şans bulabilir. Türkiye'ye dönen Galatasaray'da Teknik Direktör Rijkaard yönetime bir rapor sunacak. Bu raporda genç oyunculardan sadece Emre'yi A takıma alacağını söyleyeceği öğrenildi.

Bahadır ÇOKİŞLER


Akşam