Eğirdir'de 10 günde üçüncü orman yangını

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Bayboğan Mahallesi ile Sorkuncak Köyü arasındaki yaklaşık 70 dekarlık ormanlık alan yandı. Yangının çıkış nedeni he

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Bayboğan Mahallesi ile Sorkuncak Köyü arasındaki yaklaşık 70 dekarlık ormanlık alan yandı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında çıkan yangına, Antalya'dan gelen bir yangın uçağı ile bir yangın helikopterinin yanı sıra Eğirdir Orman Müdürlüğü'ne ait arazözler, Eğirdir Belediyesi İtfaiyeleri ve Eğirdir Dağ Komando Okulu itfaiyeleri müdahale ediyor. Çevre ilçe ve köylülerinin de yardımı ile yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Yangını, olay yerinden takip eden Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, "Yangının çıkış sebebini henüz tespit edemedik. Yangını söndürmek için itfaiye araçlarının yanı sıra uçak ve helikopter ile de müdahale ediliyor. Esen rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen yangın yüzde 90 oranında kontrol altına alındı." dedi. Yangında yaklaşık 70 dekarlık makilik alan yandı.

Geçtiğimiz hafta Eğirdir'e bağlı Tepeli Köyü'nde çıkan yangında 50, Pınarpazarı Mahallesi'ndeki yangında ise 10 dekarlık makilik alan yanmıştı.