Çileme'nin Kanal Çilesi Bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son birkaç yıl içinde gerçekleştirdiği yatırımlar, Menderes ilçesinin pek çok sorununa çözüm getirdi

Çileme'nin Kanal Çilesi Bitiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son birkaç yıl içinde gerçekleştirdiği yatırımlar, Menderes ilçesinin pek çok sorununa çözüm getirdi. Başta kanal olmak üzere içme suyu alt yapısı yenilenirken, ilçenin içinden geçen ve taşkınlara neden olan dereler ıslah edildi, su sıkıntısı çeken bölgelerde yeni kuyular açıldı.
Mahalle mahalle, sokak sokak ilçeye ulaşan İZSU ekipleri, kanal alt yapısı olmayan Çileme ve Sancaklı köylerinde de kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarına başladı. Bölgede fosseptikle toplanan evsel atıkları kanal sistemine alarak Tekeli Atıksu Arıtma Tesisi'ne yönlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar hızla sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, iki köye toplam 17.5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeyecek. Haziran ayında başlayan çalışmalar yılsonu itibariyle tamamlanacak ve Çileme ile Sancaklı köyleri, 2 milyon 96 bin TL'lik yatırımla sağlıklı kanal sistemine kavuşacak.