Bursa Valisi Harput: Bu bir provokasyondur

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, "Bu bir oyundur. Bu bir provokasyondur. Zaten eylemin ön planında alk

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, "Bu bir oyundur. Bu bir provokasyondur. Zaten eylemin ön planında alkollü şahısların olması dikkat çekici" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 3 kişinin 5 kişiyi bıçaklamasıyla büyüyen şiddet olaylarının ardından Vali Harput, Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdür vekili Arif Okçu ve Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, olay yerinde incelemelerde bulundu.

10'u aşkın polisin hafif yaralandığı bilgisini veren Vali Harput, "Eylemleri çıkardığı iddia edilen 7 kişi gözaltında. Olayın aslı, alacak – verecek kavgası. Basit ve adi bir olay, akıl ve mantık dışı gelişince bu noktaya gelinmiş. 8 aracımız hasar gördü. İşin ilginç yanı, bu eylemi yapanlar vatanını milletini seven insanlar. Ama devletin polisine saldırdılar, karakoluna saldırdılar, belediyesine saldırdılar" diye konuştu.

Harput, halkın ve güvenlik güçlerinin sağduyusuyla olayların bastırıldığını sözlerine ekledi.