Başkan Cengiz'den Halk Toplantısı...

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, mali disiplini sağlayarak göreve başladıklarını ve ilçenin hizmet ufkunu daraltan önemli sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Başkan Cengiz'den Halk Toplantısı...
Abdulhamit Han Mahallesi Derya Yapı Kooperatifi'nde halk toplantısı düzenleyen Başkan Fatih Cengiz, 16 aylık görev süresini değerlendirdi. AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle, belediye meclis üyeleri Yaşar Tarikdaroğlu ve Cafer Pala'nın da katıldığı toplantıda Başkan Cengiz, çalışmaları hakkında bilgi verdi, vatandaşların sorunlarını dinledi.
MALİ DİSİPLİN SONUÇ VERDİ
Farklı sıkıntıları olan iki belediye devralarak göreve başladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, ilk icraatlarının mali disiplini sağlamak olduğuna vurgu yaparak, "Aldığımız mali tedbirler sayesinde geçtiğimiz yıl gelirin gideri karşılama oranı yüzde 38 iken, 2010 yılında bu oran yüzde 74,73'e yükselmiş durumda. Şimdi 60 civarında personeli başka kurumlara devrediyoruz. Hem personelin gidişi, hem de sağladığımız mali disiplin sayesinde gelecek yıllarda bu oran yüzde 100'ün üzerine çıkacak ve bu da ilçemizin hizmetlerden, yatırımlardan daha rantabl bir şekilde istifade etmesini sağlayacaktır." dedi.
İki belediyenin toplam borcunun 23 Milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Cengiz, "16 ayda borcumuz 18 Milyon TL'ye kadar düşmüş, işçi maaşı aksatılmadığı gibi, 500 bin TL civarında ikramiye ödemesi yapılmıştır. Yine bu süreçte 12 yıldır devam eden ve 1 milyon 250 bin TL'yi aşan kaplıca tazminatı sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Tüm bunlara rağmen, 16 ayda önemli hizmetler gerçekleştirilmiştir. Elbette ki bu makamlar ağlama duvarı değildir, fakat bunlar bizim gerçeklerimiz. Bahane üretmek için bunları söylemiyoruz." diye konuştu
İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEKTE KARARLIYIZ
Bir yıl gibi kısa bir sürede ilçede önemli hizmetler gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Fatih Cengiz, "Gezköy'ün kentsel dönüşümünü bu bir yılın içerisine sığdırdık ve hak sahiplerine 7,5 Milyon gibi bir rakamı ödeme başarısını gösterdik. Gezköy ve Ilıca'nın kentsel dönüşümü için Toplu Konut İdaresi ile 350 Milyon TL'nin üzerinde bir protokol imzaladık. İlçemizin çehresini değiştirmekteki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BİMTAŞ'tan ücretsiz teknik destek alarak, ilçemizin yeni çehresiyle ilgili projelerimizi hazırlatıyoruz. Bu projelerle birlikte halkımızın karşısına çıkacağız ve istişare ederek, el birliği içerisinde, gönül birliği içerisinde ilçemizin çehresini değiştireceğiz." şeklinde konuştu.
HİZMET İÇİN PROJE GELİŞTİRİYORUZ
Erzurum'un giriş kapısına yakışır bir ilçe oluşturmak için yola çıktıklarına vurgu yapan Başkan Cengiz, kendi yağıyla kavrulan bir belediye oluşturmak yerine, kaynak yaratan projeler de geliştirdiklerini belirtti. Bu bağlamda Kaymakamlık binasının yanındaki 7 dönümlük alanın 49 yıllığına kiralandığının altını çizen Başkan Cengiz, "Meclisimizden kredi onayını aldık. Bu alan üzerine 65 aile kabinli termal köy kuracağız. İlçemizin termal turizm merkezi vizyonuna hizmet edecek bu proje yeni yatırımlar için de ön ayak olacaktır. Hizmetin her alanında etkin olarak, kaynak yaratan ve kaynaklarını verimli kullanan bir yönetim anlayışı içerisinde hizmet etme arzusundayız. Oluşturduğumuz her kaynak, ilçemize ve halkımıza hizmet olarak geri dönecektir." dedi.
BELEDİYECİLİĞİN HER ALANINDA VARIZ
Sosyal belediyecilikten rutin hizmetlere, sportif yatırımlardan istihdama katkı sunmaya varıncaya kadar her alanda etkin bir yönetim sergilediklerinin altını çizen Başkan Cengiz, "Bu çalışma sezonu başında Ilıca'da 500 kişilik kapalı spor salonunun temelini attık. Pendik Belediyesi ile işbirliği içerisinde Sanat Merkezi'nde, İpek Halı Dokuma Kursu açtık ve burada İş-Kur'dan maaş alarak meslek öğrenen 25 bayanın istihdamına vesile olduk. Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında açtığımız meslek edindirme, bilgisayar, İngilizce, spor ve el becerilerini geliştirme kurslarından 400'ün üzerinde gencimiz istifade ediyor. Halkımıza ilçesini sahiplenmeleri, çevreyi koruyup kollamaları ve aidiyet bilinci oluşturmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Belediyeciliğin her alanında etkin bir rol üstlenerek, üzeremize düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.
POPÜLİZM YAPMIYOR, HİZMET ÜRETİYORUZ
"Günü kurtarmak için değil, ilçemizin geleceğini oluşturmak, yarınlara daha yaşanabilir, modern görünüme sahip ilçe bırakmak için çalışıyoruz" diyen Başkan Cengiz, şunları söyledi: "Biz popülizm yapmak için bu görevlere talip olmadık. Hizmeti halkımız için yapıyoruz. Günü kurtarmaya yönelik, göz boyayan, plan ve programı olmayan yatırım içinde olmadık, olmayacağız da... 23 köy mahallesi ve 12 merkez mahallesi bulunan ilçemizin her köşesine eşit hizmet götürüyoruz. Köy mahallelerimizin hepsinin okul bahçelerine birer çocuk oyun grubu kurduk, yollarında asfalt yama çalışması yaptık. Çalışma sezonuna 43 bin metrekare kilit taşı ihalesi yaparak girdik ve mahallelerimizi öncelik sırasına göre kilit taşı ile donatıyor asfalt çalışmalarını sürdürüyoruz. Ilıca'da elektrik, su ve doğalgaz çalışmaları yapılıyor. Belediyeciliğin her alanında yoğun bir çalışma programı içerisindeyiz. Makamımızı her zaman halkımıza açık tutup, halk toplantıları ile birebir sıkıntı ve şikayetleri alıyoruz. Boşa harcayacak tek kuruş paramız olmadığı için çalışmalarımızı belli bir plan ve program çerçevesi içerisinde sürdürüyoruz."
ALTYAPI SORUNU GİDERİLECEK
Başkan Cengiz, daha sonra toplantıya katılan vatandaşların sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Bir vatandaşın alt yapı ile ilgili sorununu dile getirmesi üzerine Başkan Cengiz, "İlçemizde altyapı sorunu ne yazık ki en baştan imar hatasıdır. Su basmanlarının, yol seviyesinin çok altında evler yapılmış. Biz Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yağmur suyu kanallarının yapımına başlayacağız. Fakat şunu belirtmek zorundayız ki, alacağımız tedbirler sadece yoğun yağışlarda felaketi minimize etmeye yönelik olacak. Biz yeni imara açılan bölgelerde bodrum katlarına kesinlikle izin vermiyoruz. Yol kotunun altına oturma izni verilirse, bu baskınlara ne yazık ki kader demekten başka bir şey olmaz." diye cevap verdi. Asfalt ve yol sorununu dile getiren vatandaşlara da cevap veren Cengiz, kilit taşı ve asfalt çalışmalarının, öncelik sırasına göre gerçekleştirildiğini belirtti.
ESKİ BAŞKAN ADAYI: AZİZİYE ŞANSLI BİR İLÇE
Daha sonra söz alan ilçe sakinlerinden Gürbüz Özer, kendisinin de 1999 yılında Anavatan Partisi'nden Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatarak, "Ilıca 1956'da belediyelik olmuştu ve 1991 yılında da ilçe oldu. Coğrafi konum olarak Erzurum'un en güzel yeri, fakat geri kalmışlık zincirini bir türlü kıramadı. Şimdi Ilıca son iki yılda bir kalkınma sürecine girdi. Yapılacak yatırımların ilçemizin çehresini değiştireceğine yürükten inanıyoruz. Cesur bir belediye başkanımız var. Gezköy'ün kentsel dönüşümünün sağlanması öyle sıradan, basit bir iş değildir. Onun için biz başkanımıza güveniyoruz ve ilçemizin hak ettiği noktaya da bu dönemde geleceğine inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.
GEZKÖYLÜ ATEŞ'TEN TEŞEKKÜR
Mecit Ateş isimli Gezköy sakini de Başkan Cengiz'e kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Gezköy'de örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yapılmıştır. Hiçbir hak sahibi mağdur edilmemiştir. Allah sizden razı olsun." şeklinde görüşlerini dile getirdi. Sohbet havasındaki toplantı, karşılıklı iyi niyetli dileklerle sona erdi.