12 Eylül Referandum Süreci

AK Parti Bursa Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni anayasa paketinin kimsenin hayır diyemeyeceği kadar önemli ve toplumun ihtiyacı olan değişiklikleri içerdiğini belirterek, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşların da 'demokrat ve sağlıklı bir Türkiye'nin geleceği için' referandumda evet diyeceğine inandığını söyledi

12 Eylül Referandum Süreci
AK Parti Bursa Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni anayasa paketinin kimsenin hayır diyemeyeceği kadar önemli ve toplumun ihtiyacı olan değişiklikleri içerdiğini belirterek, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşların da 'demokrat ve sağlıklı bir Türkiye'nin geleceği için' referandumda evet diyeceğine inandığını söyledi.
Başkan Yalçın, hafta sonunda şenlik ve kutlama alanlarına ziyaretlerde bulundu. Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Ali Kul ve il yöneticileriyle beraber AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kollarının Özgen Çay Bahçesi'nde organize ettiği 180 çocuğun geleneksel sünnet cemiyetine katılan Yalçın, daha sonra sırasıyla Kestel'e bağlı Babasultan köyünde düzenlenen 633. Geyikli Baba'yı anma törenine ve İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Esenköy Pita Alanı'nda organize ettiği 15. Pita Kutlamaları'na iştirak etti. Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Boşnaklarla beraber meşhur Kolo Savino oyununu oynayan Yalçın, son olarak Kestel'e bağlı Ümitalan köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

"VATANDAŞ ÖNÜNE GELECEK SANDIĞI HEYECANLA BEKLİYOR"
Katıldığı organizasyonlarda yeni anayasa paketiyle ilgili edindiği intibalardan bahseden Yalçın, vatandaşların gelişmeleri büyük bir sağduyuyla takip ettiğine, olayları bütün ayrıntılarıyla izlediğine şahit olduğunu söyledi. Bunun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Yalçın, "Halkımız Türkiye'nin çok önemli bir demokrasi sınavından geçtiğinin bilincinde. Devletle vatandaş arasındaki ilişkilerin halk lehine daha da gelişmesi, devletin daha şeffaf ve kendilerine daha iyi hizmet edebilir hale gelmesi, gelecek nesillerin daha güvende olması için için önlerine gelecek sandığı heyecanla bekliyorlar " dedi.
Anayasa değişikliklerinin toplumun geniş kesimlerince kabul gördüğünü, vatandaşların 12 Eylülün demokrasi ve gelecekle ilgili karar alma günü olduğunun farkına vardığını belirten Yalçın, "AK Parti'nin son 8 yıldaki performansı ve icraatı sayılamayacak kadar çok. Gittiğimiz her köy ve ilçede refah seviyesinde gelişmeler var. Ben vatandaşımızın bunu çok iyi algıladığını tespit ettim. O yüzden AK Parti hükümetlerinin başarıları üzerinde bir tereddüt yok. Bu kez demokrasi çıtamızı yükseltecek bir imkan önlerine geliyor. Onu da değerlendirmek için sabırsızlanıyorlar" diye konuştu.

"EN AZ 20-22 BAŞLIK ALTINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM GELİYOR"
Referandum süreciyle ilgili olarak toplumda çok olumlu bir havanın bulunduğunu söyleyen Yalçın, organizasyonlarda yaptığı gözlemlerin kendisini bu sonuca ulaştırdığını ifade etti. Yalçın, "Çok olumlu bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim yanımızda bugüne kadar hayır kelimesini telaffuz eden kimse olmadı. Çünkü hayır diyecek bir şey de yok zaten. Neye hayır diyeceğiz? İnsanlar kendi iradelerinin anayasada hayata geçirilmesine mi hayır diyecekler? En az 20-22 başlık altında çok önemli bir değişim ve dönüşüm geliyor vatandaşın lehine. Türkiye'nin karnesini çok pozitif hale getirecek yeni bir sürece giriyoruz. Buna kimsenin hayır deme lüksü yok" şeklinde konuştu.
Referandumda muhalefet partilerinin de hayır diyemeyeceğini, hayır dedikleri takdirde bunun kendi programlarını inkar anlamını taşıyacağını vurgulayan Yalçın şunları söyledi:
"Burada muhalefet partilerinin de hayır deme lüksü yok. Çünkü halka vadettikleri programlarda da bu hususların hepsi var. Hayır derlerse kendi programlarını inkar etmiş olacaklar. Bunu topluma izah etmeleri mümkün değil. Halkın partiler üstü bir çizgiyle konuya yaklaşacağına, diğer siyasi partilere oy veren vatandaşlarımızın da demokrat ve sağlıklı bir Türkiye'nin geleceği için evet diyeceğine yürekten inanıyorum."