Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Kursları Devam Ediyor

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ile Türkiye İş Kurumu (İşkur) ortaklığı ile yürütülen meslek edindirme kursları tüm hızıyla sürüyor

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Kursları Devam Ediyor
Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ile Türkiye İş Kurumu (İşkur) ortaklığı ile yürütülen meslek edindirme kursları tüm hızıyla sürüyor. İşkur tarafından dış giyim ve kuaförlük kurslarına katılan toplam 36 bayanın sigortaları yapılırken, her gün 15 TL yevmiye ödeniyor.
Ev ekonomisine katkıda bulunmak ve meslek edinmek isteyen bayanlardan yoğun ilgi gören kuaförlük kursunda dersler Öğretmenevi'nde görülürken, dış giyim kursu Zübeyde Hanım Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde veriliyor. 31 Ağustos'a kadar sürecek kursların sonunda kursiyerlere ustalık belgesi almada kolaylık sağlayıcı sertifikalar verilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Şahin Sucubaşı; "Açmış olduğumuz kurslarda kadınlarımız hem zanaat öğrenip hem de para kazanıyorlar. İşkurla yapılan protokol gereği sigortaları da yatırılıyor. Böylesine güzel şartlara sahip olan kurslara katılan kursiyerlerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Daha çok kadınımızı kurslarımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.