Chp'nin 'Evetçi' Başkanı Konuştu

Bingöl'ün Yedisu İlçe Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a söz verdiğini ve referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

Chp'nin 'Evetçi' Başkanı Konuştu
Referandum mitinglerinin startının verildiği Bingöl'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı karşılayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yedisu İlçe Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, darbe Anayasası'na karşı olduğunu belirtti. Referanduma evet şapkası takarak Başbakan Erdoğan'ı karşılayan ve bir süre sohbet ettiği Erdoğan'a destek sözü veren CHP'li Belediye Başkanı Memioğlu, "CHP'li bir belediye başkanı da olsam Bingöl'e gelen Başbakanı karşılamak bir saygıdır. Başbakan yine gelse aynısını yine yaparım. 12
Eylül'de belki şahsım adına bir mağduriyet yaşamamış olsam bile toplumsal bir mağduriyetin yaşandığı darbe Anayasası'nın toplumda büyük yaralar açtığı bellidir. Ben o günleri anımsadığımda 65 yaşındaki bir kişinin dere kenarına götürülüp tabiri caizse 'eşek sudan gelene kadar' dövüldüğüne şahitlik yaptığım aklıma gelir. Ben halkımın emrinde olan biriyim" dedi.

"REFERANDUMDA EVET OYU KULLANACAĞIM"
Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, referandumda kesinlikle 'evet' oyu kullanacağını belirtti. Memioğlu, "Bu konuda başbakana söz verdim. 12 Eylül darbe Anayasası'na kesinlikle karşıyım. 4 dönemdir CHP'den belediye başkanlığı yapıyorum. Partimden istifa etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Ancak partimin vereceği her karara da saygı duyarım" şeklinde konuştu.
Yedisu olarak bu güne kadar devletten alamadıkları hizmetlerin peşinde olduklarını belirten Başkan Memioğlu, bu hükümet döneminde ilçelerinin yolunun yapıldığını söyledi. Başkan Memioğlu Başbakan'ı karşıladıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'O belediye başkanı ile görüşeceğiz' şeklinde yaptığı açıklamaya ise yanıt vermek istemedi.