'Temiz Mardin' kampanyası başladı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, GAP Kadın ve Çocuk Derneği ile birlikte ilde temizlik kampanyası başlattıklarını belirtti. Ayanoğlu, 7

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, GAP Kadın ve Çocuk Derneği ile birlikte ilde temizlik kampanyası başlattıklarını belirtti. Ayanoğlu, 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan kadim kentin temiz tutulması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılan kampanyaya Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent İlik, GAP Kadın ve Çocuk Derneği Özlem Avuka, belediye meclis üyeleri, yaz okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediyeye ait kadrolu eşeklerin de katıldığı temizlik kampanyasına GAP Kadın ve Çocuk Derneği bünyesinde yaz okulunda eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci, Cumhuriyet Meydanı'ndan Sabancı Müzesi'ne kadar kortej eşliğinde yürüdü.

Mardin'e gelen yerli yabancı turistlerin, kenti temiz görmek istediğini hatırlatan Başkan Ayanoğlu, "Çevreye atılan çöplerin hep beraber toplanması gerekmektedir. Bu kampanyayla birlikte sokakların temiz kalması için vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bundan sonra her ay temiz Mardin için bu tür etkinlikleri düzenleyerek, vatandaşlarımızı kentimizi temiz tutmaları konusunda bilgilendireceğiz." dedi.

GAP Kadın ve Çocuk Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Özlem Avuka da Temiz Mardin için dernek olarak yaz okulunda eğitim gören 400 öğrenci ile birlikte bu kampanyaya katıldıklarını söyledi. Avuka, "Amacımız Mardin'i temiz tutmaktır. Okul öncesi ve okul yaşına gelmiş çocuklara kentimizi temiz tutmamız konusunda eğitiyoruz. Bu kampanya ile uygulamalı olarak eğitim veriyoruz." şeklinde konuştu.

Temizlik kampanyası, Cumhuriyet Meydanı'nda yaz okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile başladı, daha sonra çocuk bandosu, palyaçolar ve yaz okulu öğrencileriyle beraber Cumhuriyet Meydanı'ndan Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ne kadar yürüyen öğrenciler, taşıdıkları pankartlarla daha temiz bir Mardin için vatandaşlardan destek istedi. Yürüyüşle son bulan kampanya vatandaşlardan büyük alkış ve beğeni topladı. Kampanya kapsamında Migros ve Altunova İlköğretim Okulu duvarları boyanacak. Daha sonra çocuk bandosu, palyaçolar ve yaz okulu öğrencileriyle beraber Cumhuriyet Meydanı'ndan Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ne kadar yürüyen öğrenciler, taşıdıkları pankartlarla daha temiz bir Mardin için vatandaşlardan destek istediler. Kampanya, yürüyüşle son bulup vatandaşlardan büyük alkış ve beğeni topladı. Kampanya kapsamında Migros ve Altunova İlköğretim Okulu duvarları boyanacak.