Sungurlu''da 200 çocuk sünnet ettirildi

Çorum''un Sungurlu ilçesinde belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninde 200 çocuk sünnet edildi.

Sungurlu Belediyesi''nin düz

Çorum''un Sungurlu ilçesinde belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninde 200 çocuk sünnet edildi.

Sungurlu Belediyesi''nin düzenlediği şölende çocuklara sünnet elbiseleri ve ayakkabıları belediye tarafından alındı. Çocuklar, Doktor Sedat ve Doktor Melahat Baran İlköğretim Okulu''nda uzman sünnetçiler tarafından sünnet edildi. Bir haftada tamamlanan toplu sünnet çalışmaları sonunda çocuklar için Atatürk Meydanı''nda eğlence düzenlendi.

Şenliğe Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, protokol üyeleri, sünnet olan çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı. Konser ve gösterilerle renklenen şenlikte, çocuklar gönüllerince eğlendi.

Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, ilçe merkezi ile birlikte belde ve köylerde yaşayan 200 çocuğu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri sünnet şöleni ile sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Uzunkaya, sosyal içerikli etkinliklerinin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından dua yapıldı ve Belediye Başkanı Uzunkaya ile beraberindekiler sünnet olan çocuklarla görüştü. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.