Şehidin ailesine ev yapılacak

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz'ın Nevşehir'in Mahmatlar beldesinde oturan ailesine ev yap

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz'ın Nevşehir'in Mahmatlar beldesinde oturan ailesine ev yapılacak.

Nevşehir Valiliği, Avanos Kaymakamlığı, Mahmat Belediyesi, Nevşehir Belediyesi, Sulusaray Belediyesi, Akarca Belediyesi, Göynük Belediyesi ve Topaklı Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başlanacak evin en kısa sürede bitirilerek aileye teslim edileceği belirtildi. Mahmat Belediyesi'nin arsayı temin edeceği, adı geçen diğer belediyelerin de malzeme ve işçilik yardımı vereceği kaydedildi.

Nevşehir Valiliği adına koordinasyon görevini üstlenen Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ailenin oturduğu evin yaşam koşullarına uygun olmadığını gözlemlediklerini belirterek, "Şehidimizin ailesi için el birliğiyle bir ev yapımına hemen başlıyoruz. Ailenin acılarını biraz da olsa dindirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Ailemizin bundan sonra da yanında olacağız." dedi.

Bu arada Şehit Turgay Yılmaz'ın ailesi için köylünün kısa bir süre önce bir ev yapımı için girişimde bulunduğu, durumu haber alan şehidin ise "Biraz bekleyin. Benim de planlarım var. Yakında izne geleceğim. O zaman konuşuruz." diyerek ev yapımını durdurduğu öğrenildi.