Modacı Faruk Saraç'ın En Mutlu Günü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Modacı Faruk Saraç'ın iş birliğiyle gerçekleştirilen Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun görkemli açılışı ünlü modacıyı duygulandırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Modacı Faruk Saraç'ın iş birliğiyle gerçekleştirilen Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun görkemli açılışı ünlü modacıyı duygulandırdı. Kendisini öğrenci yetiştirmeye adadığını belirten Saraç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Osmanlı Devleti'nin 158 yıl önce ipek üretimi için kurduğu Fabrika-i Hümayun, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak modaya yön verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Bursa eğitimine kazandırıldı.
Faruk Saraç Vakfı ile yap-işlet-devret modeli çerçevesinde anlaşma yapılarak vakfa devredilen binanın görkemli açılışı öncesinde basın mensuplarına konuşan ünlü modacı Saraç, "Bu işe gönül veren bütün gençleri buraya bekliyorum. Ben 29 yıldır bu işin içerisindeyim. Hayatım öğrenmek ve öğretmekle geçti. Bundan sonra da bunu devam ettireceğim. Bu mesleğin ilerlemesi için çaba sarf edeceğim. Benim bugün en mutlu günüm. Eğitim merkezinin açılışını onurlandıran Başbakan Erdoğan, Vali Şahabettin Harput ve
bütün protokol üyelerine çok teşekkür ederim. Bana inandılar ve böyle tarihi bir yeri bana emanet ettiler. Hiç kimseyi yarı yolda bırakmayacağım. Bursa kent olarak bu eğitim merkezine sahip çıkmalı. Bursa'nın ne eksiği varsa burada çözüme kavuşturabiliriz" dedi.
İlk etapta 400 öğrenciyi eğiticeklerini ifade eden Saraç, "Eylül ayında eğitim vermeye başlayacağız. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, bu yıl 400 öğrenci alacak. 80 öğrencinin Faruk Saraç Vakfı'ndan burslu olarak eğitim göreceği okulda, Moda Tasarım, Dış Ticaret, Lojistik ve İşletme Yönetimi bölümlerinde eğitim verilecek" diye konuştu.