Maçka'da Cami Açılışı

Memorial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Maçkalı işadamı Turgut Aydın, babası Hacı Dursun Aydın adına Maçka ilçesi Sevinç köyünde yaptırdığı camii bugün düzenlenen törenle açıldı.

Maçka'da Cami Açılışı
Caminin açılışına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka Kaymakamı, A. Murat Kayhan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İran konsolosu Mohammed Rafei, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve davetliler katıldı.
Bakan Özak Maçkalı işadamı Turgut Aydın'ın yardımsever bir işadamı olduğunu belirterek "Ne zaman gittiysek bizi boş çevirmedi. Bazen öğrencilere burs vermesini istedik, bizi kırmadı. Bazen fakir hastaları getirdik, hastanesinde ücret almadan ameliyat yaptırdı. Zenginlik farklı bir şeydir. Benim dünyam olsa kimseye bir yardım yapmazsam o zenginlik değildir. Zenginlik kazanırken verebilmektir. Sayın Turgut Aydın bunu başaran insanlardan biridir" dedi.
Memorial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın ise törende yaptığı konuşmada, Babası Hacı Dursun Aydın adına yaptırdığı caminin acılışına katılanlara teşekkür ederek "Burası benim doğup büyüdüm topraklar. Şu yaptırdığımız büyük caminin yerinde eski bir camii vardı. Caminin adını verdiğimiz Babam Hacı Dursun Aydın, bu caminin her şeyi idi. Camide imam olmadığı zaman Babam imamdı. Temizlikçisi olmadığı zaman ise temizlikçisi olurdu" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından caminin açılışı yapılırken, Bakan Özak Maçkalı işadamı Turgut Aydın'a Maçka ilçesine yaptığı yardımlardan ötürü bir plaket verdi.
(BK-ÖS-Y)