Kartal, Adalar'da çok keyifli

Beşiktaş, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur karşısında güle oynaya kazandı: 0-4. Açılışı Ekrem Dağ yaptı, formda Nihat yine golünü attı, Bobo fileleri iki kez havalandırdı. İlk ...



Beşiktaş, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur karşısında güle oynaya kazandı: 0-4. Açılışı Ekrem Dağ yaptı, formda Nihat yine golünü attı, Bobo fileleri iki kez havalandırdı. İlk yarıda farkı yakalayan Kartal, 3. ön eleme turundaki rakibi Çek Viktoria Plzen'i beklemeye başladı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş deplasmanda, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u 4-0 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi. Toftir Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da Kartal'ın 4-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri Ekrem Dağ, Nihat Kahveci ve Bobo'dan (2) geldi. İnönü'de oynanan ilk maçı da 3-0 kazanan Siyah-Beyazlıların 3. ön eleme turundaki rakibi Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen oldu.
İlk 10 dakikada Ekrem ve Nihat ile iki gol bulan Beşiktaş, rakip kale önünde adeta antrenman maçı oynadı. Kanatlardan İsmail ve Quaresma ile etkili gelen Beşiktaş, attığı 4 golden çok daha fazlasını kaçırdı. Nihat Kahveci, Delgado ve Quaresma istekli futbollarıyla ön plana çıkan isimlerdi. Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, yeteneklerini Faroe Adaları'nda da sergiledi. Süper yetenek, takımının attığı iki golde pay sahibi olurken, ayağına her top gelişinde ne kadar klas bir isim olduğunu gösterdi. Sağ ayağının dışıyla yaptığı etkili ortalarla dikkat çeken Portekizli, gol pozisyonlarına girse de Vikingur karşısında Siyah-Beyazlı formayla ilk resmi golünü atmayı başaramadı.
İlk yarıda istediği farkı yakalayan Beşiktaşlı oyuncular, ikinci devrede kendilerini fazla yormadı. Oyunu yine rakip yarı sahada oynayan Kartal, ayağa paslarla topun hakimiyetini hep elinde tuttu. Takımda kalıp kalmayacağı tartışılan Beşiktaş'ın Cezayir asıllı İtalyan stoperi Matteo Ferrari, yedekler arasında başladığı mücadelede ikinci 45 dakikada oyuna dahil oldu. Alman teknik adam Bernd Schuster, Sivok'un yerine Ferrari'yi sahaya sürdü.
vikingur: Turi 3, Hanus Jacobsen 3, Stankovic 3, Vatinhamar 4 (Dk. 86 Hjartvard Hansen ?), Klettskard 4 (Dk. 75 Sverri Jacobsen 3), Erlink Jacobsen 3, Sam Jakobsen 4, Djurhuus 3 (Dk. 53 Bartalstovu 3), Justinissen
beşiktaş: Hakan 6, Erhan Güven 7, Sivok 6 (Dk. 46 Ferrari 3), Zapotocny 5, İsmail 5, Ernst 6 (Dk. 46 Uğur İnceman 4), Delgado 7, Nihat Kahveci 8, Bobo 8, Quaresma 7, Ekrem Dağ 7 (Dk. 66 Onur 4)
GOLLER: Dk. 3 Ekrem, Dk. 10 Nihat Kahveci , Dk. 32 ve 44 Bobo
SARI KARTLAR: Uğur İnceman, Ferrari
HAKEMLER: Mattias Gestranius 7, Mikko Alakare 7, Marko Hanninen 7 (Finlandiya)
STAT: Toftir
Faroe'de artık bir Beşiktaşlı var
-İlk yarının bitimiyle oyuncular soyunma odalarına doğru giderken saha kenarındaki minik taraftarlar da Beşiktaşlı futbolculara sevgi gösterisinde bulunuyordu. 12 yaşlarındaki bir futbolsever, Quaresma'nın kendisine doğru geldiğini görünce formasını istedi. Vikingur'lu minik, masum bir bakışla Portekizli yılzıdın dikkatini çekmeyi başardı. Ancak araya giren güvenlik görevlisi, çocuğu adeta ittirerek o bölgeden uzaklaştırdı. Quaresma bu davranışı görünce çocuğa doğru yöneldi, formasını çıkardı ve ona uzattı. Quaresma'nın formasını alan Faroe'li taraftar, hemen üzeri ndeki montu çıkartarak Ricardo Quaresma'nın formasını sırtına geçirdi ve çevresine gülücükler saçtı.
Sırada Çek Plzen var
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u saf dışı bırakan Beşiktaş, 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak. Eşleşmede ilk karşılaşmada 29 Temmuz'da deplasmanda, rövanş 5 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak. Öte yandan dünkü mücadeleyi toplam 300 taraftar izledi. Siyah-Beyazlı takımı desteklemeye bir taraftar geldi. Yaklaşık 5 kişilik çocuk grubu 'Beşiktaş' şeklinde tempo tuttu.
A.Gücü'nden yoğun ısrar
Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak, Delgado ve Holosko'yu almak için Beşiktaş ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Kavlak, futbolcuları Vitek'e Kartal'dan herhangi bir teklif gelmediğini belirterek, Holosko ve Delgado konusunda ise görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini kaydetti. Kartal'da yabancı sayısının 12 olması sebebiyle lisansı çıkmayan Roberto Hilbert'in lisansı da çıktı. Michael Fink'e ise yöneticiler kendisine takım bulmasını söyledi.

Türkçe karşılama
Beşiktaş'a, Vikingur'un resmi internet sitesi vikingur.fo'da Türkçe karşılama yapıldı. Vikingur, maçın anonsunu yayınlarken, açılış sayfasında 'Biz Vikingur size Faroe Adalari ya hos geldiniz diyorum ve bir onur size karsi futbol oynamak için' şeklindeki metin yayınladı. Türkçe metnin bozukluğu da dikkatlerden kaçmadı. Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası sırasında popüler olan vuvuzela, Faroe Adaları'nda da kendini gösterdi.
Maçın adamı - Bobo, Q7 ile daha mutlu
Beşiktaş'ın başarılı forveti Bobo, dün akşam attığı iki golde takımını farklı galibiyete taşıdı. Özellikle Quaresma'nın yaptığı asistlerde topla buluşan Brezilyalı futbolcu, Portekizli yıldız ile uyumlu bir görüntü çizdi. Sambacı'nın hava toplarına hakimiyeti Nihat Kahveci'yi de rahatlattı.

Hayal kırıklığı - Bu Ferrari artık hızlı değil
Siyah-Beyazlı ekibin defanstaki tecrübeli ismi Matteo Ferrari, ikinci yarıda oyuna girmesine karşın özellikle ara toplarda başarısızdı. Bunu zayıf rakibi karşısında gördüğü sarı kartla da tescilledi. Gideceği yönünde söylentiler çıkan Cezayir asıllı stoper, bu iddiaları kanıtlar gibiydi.
Kırılma anı - Sonuç İstanbul'da belliydi
Beşiktaş'ın İstanbul'daki ilk maçı farklı kazanması ve iki ekip arasındaki güç dengesizliği dünkü mücadelenin de sonucunu önceden belirledi. Favori Kartal, iki maçta attığı 7 golle rahat bir şekilde tur atlamasını bildi. Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ise elinden geleni fazlasıyla yaptı.


Zaman