Ardahan Belediyesi'nden Dev Kentsel Dönüşüm Projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Ardahan Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Ardahan'da kentsel dönüşüm ile ilgili proje çalışmalarında sona doğru yaklaştık" dedi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Ardahan Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Ardahan'da kentsel dönüşüm ile ilgili proje çalışmalarında sona doğru yaklaştık" dedi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 Eylül ayında TOKİ ile imzalanan protokol kapsamında Ardahan'da yapılması planlanan bin 140 konut ve 400 ahırlı ev için proje çalışmalarının yanı sıra yeşil alan park, bahçe, alt yapı ve üst yapı çalışmalarında son aşamasına gelindiğini söyledi.
Önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Köksoy, konuşmasında "Biz şu an kentsel dönüşüm için proje çalışmalarında sona yaklaştık. Bu proje çalışmalarımızı bu yıl bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl ise inşaatın temeli için kazmayı vuracağız" diye konuştu.
Kentsel dönüşümün çok sıkıntılı bir iş olmasına rağmen, Ardahan'da bu işi başaracaklarını ve Ardahanlının yüzünü güldüreceklerini vurgulayan Köksoy, "TOKİ ile bu işe 'hayırlısı olsun' diyerek başladık. Bu nedenle sonucu hayırlı olacak. Biz bu çalışmanın altında anlımızın akıyla çıkacağız. Çok zor olan bu işi başaracak olan Ardahan'ın artık çehresi değişmiş olacak. Yepyeni bir Ardahan ortaya çıkacak. Bu çalışmada herkes hakkını alacak. Kimse mağdur olmayacak. Vatandaş sonuçtan memnun olacak" şeklinde konuştu.
Başkan Köksoy, çarpık yapılaşma, deprem tehdidi altındaki yerlerin de bu kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon projesi çerçevesinde yenileneceğini belirtti.