Varto'da Kan Bağışı

Kızılay Muş Şube Başkanlığı Varto'da kan bağışı kampanyası düzenledi.

Varto'da Kan Bağışı
Varto Belediye Çay Bahçesi'nde kurulan stantta 1'i doktor olmak üzere 6 personel vatandaşların kan bağışları için görev yaptı. Kan bağışıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Varto Şube Başkanı Nail Baba, geçen yıl il genelinde en fazla kan bağışının Varto'da yapıldığını söyledi. Vatandaşların kan bağışı kampanyasında destek vermesi gerektiğini belirten Nail Baba, kan bağışının hem sağlık açısından hem de insani yönü olarak çok önemli olduğunu söyledi.
Kan Merkezi Müdürü doktor Adil Zereyli ise, kan bağışı için senede iki sefer Varto ilçesinde kampanya düzenlediklerini belirterek; "Kan bağışında bu yıl çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Devlet Hastanelerine kan yetiştiremiyoruz. Havanın sıcak olması ve bazı olayların yaşanması ile vatandaşlar geri adım attı. Bugün Varto'da 100 üniteye kadar kan bekliyoruz" dedi.
Kan bağışına bağlı olarak milyonlarca insanın hayatını tanımadığı kişilere borçlu olduğunu vurgulayan Zereyli; "Amacımız Muş ili ve ilçelerinde her üç ayda bir kan almaktır. Türk Kızılay'ı insanlar arasında benimsetmektir. Muş Kızılay kan istasyonu olarak amacımız sadece kan almak değil. Bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmaktır. Her sağlıklı vatandaş kan bağışında bulunmalıdır. Bu bir insanlık görevidir, unutulmamalıdır ki bir gün bize ve yakınlarımıza da kan gerekli olabilir. Bu bağışlar ne kadar düzenli ve çok olursa ülkemizde kan arayan hastalarımız rahat eder. Milyonlarca insan hayatlarını tanımadığı insanlara borçlu, kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan insanlara. Bunun yanında kan vermenin sağlık açısından da birçok yararı vardır. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür" diye konuştu.