Vakad'dan İlginç Şikayet

Van Kadın Derneği (VAKAD) üyeleri, Van'ın en işlek caddelerindeki kaldırım ve duvar kenarlarında oturan erkeklerin kadınları sözle ve bakışlarıyla rahatsız ettikleri iddiasıyla çeşitli kurumlara şikayette bulundu

Vakad'dan İlginç Şikayet
Van Kadın Derneği (VAKAD) üyeleri, Van'ın en işlek caddelerindeki kaldırım ve duvar kenarlarında oturan erkeklerin kadınları sözle ve bakışlarıyla rahatsız ettikleri iddiasıyla çeşitli kurumlara şikayette bulundu.
VAKAD üyeleri, Cumhuriyet, Kazım Karabekir Caddesi ve paralelindeki caddelerde bulunan kahvehanelerden, Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün önünde oturan erkeklerden ve ara sokak esnafı da dahil olmak üzere iş yerlerinin önünde oturarak gelen geçen kadınlara sözle ve bakışları ile taciz ettikleri iddiasıyla yetkili birimlere birer yazı gönderdi. Van Valiliği, Belediye Başkanlığı Türk Telekom İl Müdürlüğü ile İl İnsan Hakları Kurulu'na yazılı olarak kadınların duydukları rahatsızlığı dile getiren kadınlar yetkili kurumların harekete geçmesini istedi.
VAKAD Başkanı Zozan Özgökçe, Van'ın en işlek caddelerinde kadınların rahat yürüyemediklerini belirterek, "Caddeleri erkeklere nazaran kadınlar daha az kullanıyor. Cumhuriyet caddesinde bulunan Türk Telekom İl Müdürlüğü hizmet binasının önündeki çiçeklik olarak yapılan duvarda genellikle erkekler oturuyor. Erkekler burada oturarak caddeden geçen kadınları sözle ve bakışları ile taciz etmektedirler. Ayrıca zaten dar olan kaldırımları ihlal ederek bizi zor durumda bırakıyorlar. Yine Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve paralelindeki ara sokaklardaki kahvehanelerde sebebi ile o sokaklar biz kadınlar tarafından kullanılmıyor. Biz de gerekli yerlere bu durumu bildirdik" diye konuştu.
Sıcak havalar ve kapalı ortamlarda sigara yasağından dolayı oturmak için özellikle kahvelerde değil de kahve önlerinin tercih eden erkeklerde, kadınların bu şikayetini yersiz bulduklarını ifade ettiler. Erkekler, "Biz bu sıcak havalarda kapalı mekanlarda oturmak istemiyoruz. Dışarıda gölgede oturuyoruz, kadınlarda gelip otursunlar" şeklinde konuştular.