Tüzmen'den bayrak çıkışı

Devlet eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen PKK Terör örgütünü ve BDP'yi işaret ederek, 'Bu bayrağın altında yaşayıp bu ülkenin suyunu ekmeğini paylaşan insa...



Devlet eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen PKK Terör örgütünü ve BDP'yi işaret ederek, "Bu bayrağın altında yaşayıp bu ülkenin suyunu ekmeğini paylaşan insanların bu bayrağı kabul etmemesi gibi bir şerefsizlik varsa, o zaman biz onlara diyoruz ki, onlar şerefsizdir. Bunların hangi kurum ve kuruluşlara uzantıları, kim nerede olursa olsun hangi mevkide olursa olsun onlarda şerefsizdir" dedi.

Tüzmen, AK Parti MKYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını cevapladı.
Bir basın mensubunun AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in 'Kürtler her şeyi ele geçiriyorlar' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Tüzmen, "Anayasada Türk milleti tanımını kimse etnik köken dağılımının farklı farklı nitelendirmesi olarak düşünmesin. Oradaki Türk milleti kavramı Türk bayrağının altındaki herkesi kapsar. Dolayısıyla böyle bakmak lazım. Bugün siz Rusyalı diyor musunuz? Rus diyorsunuz. İtalyan kökenli bir Amerika askeri Irak'ta, zenci kökenli bir Amerikan askeri Irak'ta, hangi ülkenin bayrağı altında savaş veriyor. Ben Amerikalıyım diyor. Ben İtalyan uyruklu veya Çin uyruklu bir Amerikalıyım demiyor. Bu bayrağın altında yaşayan insanların da hepsine Türk milleti denir. Kürt kökenli Türk olabilir, Laz kökenli, Çerkez kökenli Türk olabilir. Bunların hepsi Türk milletidir. Biz bu bayrak altında bir milletiz. Bu bayrak altında tek vatanız, tek milletiz. Bu esaslarımızda kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu ben defalarca dile getirdim." şeklinde konuştu.
Tüzmen, aynı soruya ise cevap verirken şu ifadeleri kullandı: "Ha sizin şu sorunuzun alt detayında şu varsa, bu bayrağın altında yaşayıp bu ülkenin suyunu, ekmeğini paylaşan insanların bu bayrağı kabul etmemesi gibi şerefsizlik varsa, o zaman biz onlara diyoruz ki, onlar şerefsizdir. Bunların hangi kurum ve kuruluşta olan uzantıları, kim nerede olursa olsun, hangi mevkide olursa olsun, onlar da şerefsizdir."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül'de asılan gençlerle ilgili konuşmasıyla ilgili eleştirisinin hatırlatılması üzerine Tüzmen, "Başbakan'ımızın duygusal bir anı, samimi. Tamamıyla kendisi içinde bulunmuş olduğu ruh halini yansıtmış oldu. Bu şekildeki değerlendirmeleri seviyesiz buluyorum. Türkiye siyasetine de yakışır bulmuyorum." diye konuştu.


Zaman