Türkiye şehitlerini uğurladı

Türkiye, Hakkari'nin Çukurca ve Van'ın Gürpınar ilçelerindeki terörist saldırılarda şehit olan 7 evladını dün toprağa verdi.Onbaşı Samet Yılmaz; Manisa-Turgutlu'da, Uzman Ça...



Türkiye, Hakkari'nin Çukurca ve Van'ın Gürpınar ilçelerindeki terörist saldırılarda şehit olan 7 evladını dün toprağa verdi.
Onbaşı Samet Yılmaz; Manisa-Turgutlu'da, Uzman Çavuş Ayhan Say; Hatay-Dörtyol'da, Piyade Üsteğmen Çetin Aylar; Tokat-Turhal'da, Uzman Çavuş Mesut Keklikçi; Gaziantep-Islahiye'de, Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz; Nevşehir Avanos'ta, er Hakan Yutkun Bursa'da, Uzman Çavuş Serdar Yeşilyurt Adana'da dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenaze törenlerinde şehit ailelerinin feryatları yürek dağladı. Bursa'daki cenaze namazında şehit annesi Gülfiye Yutkun'un, "Oğlum, bana öyle bakma, şaka yaptığını söyle. Sensiz nasıl yaşayacağım?" sözleri herkesi ağlattı.
Önceki gece Irak'ın kuzeyinden sızarak Kavşak-Uzundere bölgesi Hantepe mevkiinde konuşlu birliğe saldıran PKK'lı teröristler 6 askerimizi şehit etmişti. Bu saldırıda hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz/Manisa-Turgutlu'da, Uzman Çavuş Ayhan Say/Hatay-Dörtyol'da, Piyade Üsteğmen Çetin Aylar/Tokat-Turhal'da, Uzman Çavuş Mesut Keklikçi/Gaziantep-Islahiye'de, Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz/Nevşehir Avanos'ta, komando er Hakan Yutkun Bursa'da dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Aynı gün Van'ın Gürpınar ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Serdar Yeşilyurt da Adana'da defnedildi. Şehitlerden Hakan Yutkun'un Bursa'daki cenaze namazında anne Gülfiye Yutkun'un, "Oğlum, şaka yaptığını söyle. Ben sensiz nasıl yaşayacağım? Oğlum seni her zaman seveceğim." sözleri herkesi ağlattı.
'Bu cenazeleri paşalar da görsün'
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen baskında şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Hakan Yutkun'un naaşı, Bursa'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede sürekli ağlayan anne Gülfiye Yutkun'un, "Oğlum, şaka yaptığını söyle. Ben sensiz nasıl yaşayacağım? Oğlum seni her zaman seveceğim." şeklindeki sözleri, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Şehit Hakan Yutkun'un naaşı, evin önünde okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Hamit Dede Camii'ne götürüldü. Caminin önünde cenaze namazını bekleyen acılı aileye, protokol üyeleri taziyede bulundu. Cenaze namazının ardından şehit Onbaşı Yutkun'un naaşı, top arabasına konularak bir süre taşındı. Askerî araç ile şehit cenazesinin geçişi sırasında oğlunun resmini gören acılı anne Yutkun, "Oğlum nasıl bakıyor, ben buna nasıl dayanayım Allah'ım? Oğlum bana nasıl bakıyor? Oğlum bakma bana öyle!" diyerek ağladı. Bu sırada teröre lanet yağdıran vatandaşlar, "Biz bu cenazeleri gördük, bırakın paşalar görsün. Büyütüp askere gönder, sana şehit olarak geri göndersinler." şeklinde tepki gösterdi. Şehit Onbaşı Yutkun'un naaşı, Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.
Senin yarım kalan görevini ben bitireceğim
Teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Kozdere köyünde toprağa verildi. Şehidin naaşı İslahiye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozdere köyündeki babaevine getirildi. Oğlunun cenazesini gören anne Gülşen Keklikçi sinir krizi geçirdi. Oğlunun fotoğrafını elinden düşürmeyen acılı anne, "Oğlum senin yarım kalan görevini ben yerine getireceğim. Kuzum, komandom. Babanın acısını yüreğimizden atamadık, ama senin acın daha fazla geldi." şeklinde ağıt yaktı. Şehidin kız kardeşi Sebiha Keklikçi de kardeşi için gözyaşı döktü. Yaklaşık bir yıl önce göreve başlayan şehit Mesut Keklikçi, ağabeyi ile birlikte düğün yapmayı planlıyordu.
Çukurca'daki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın cenazesi de memleketi Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinde toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Turgay Yılmaz için evinin önündeki belde camisinde düzenlenen törene, ailesi ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze töreninde şehit oğlunun tabutuna sarılınca fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz'a acil servis sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına getirilen şehit Yılmaz'ın naaşı, dualar, gözyaşları ve terör örgütü aleyhine atılan sloganlar arasında toprağa verildi.
'Ne Ayhan'lar ne de Mehmet'ler biter'
-Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Say, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tekbirlerle toprağa verildi. Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören nişanlısı ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın cenaze namazını Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındı. Oğlunu geçen hafta sözlendirdiğini söyleyen şehidin babası Hasan Say, şöyle devam etti: "Ne Ayhan'lar ne de Mehmetler biter, vatan sağ olsun. Bir kişi aldı, üç kişi daha yetişiyor. Bu vatana can da feda olsun beden de. Ama bu vatanda Allah'ın dediği olsun, üç beş çapulcunun dediği olmasın." Anne Ayşe Say, oğlunun tabutuna sarılarak, "Sana düğün yapacaktık, evine böyle mi gelecektin?" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi baba evine getirildikten sonra Ocaklı Mahallesi'ndeki İmam Hatip Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenazeye Hilmi Özkök de katıldı
-Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, toprağa verileceği Çaylı beldesine götürüldü. Çaylı beldesinde cemevine getirilen şehidin cenazesi bir süre burada bekletildi. Bu arada şehidin annesi Yeter ve eşi Bilge ile babası İbrahim Aylar'ın ayakta durmakta zorlandıkları görüldü. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Çetin Aylar'ın cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracı ve kortej eşliğinde Çaylı beldesindeki tören alanına getirildi. Törende şehit babası İbrahim Aylar (50), "Vatan sağolsun, ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğim. İki erkek torunum var. Onları da göndereceğim; gerekirse ben de giderim. Onların dişlerinin kırılma zamanı geldi. Bu hainler sanmasınlar ki bu ülkeyi bölebilirler." dedi.
Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde binlerce vatandaşın katılımıyla şehitlikte toprağa verildi. Öğle namazından önce camiye gelen şehit babası Salih Yılmaz, anne Hatice Yılmaz, diğer oğulları Serdar ve Serkan'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze törenine, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök de katıldı. Müftü Vefa Özdemir, namaz öncesi yaptığı konuşmada, vatandaşlardan cenaze töreninin, şehidi incitmeden ve Müslüman'a yakışır bir şekilde icra edilmesini isteyerek, topluluğu sükunete davet etti. Cenaze namazının ardından yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda kortej oluşturuldu. Korteje Turgutlulular da eşlik ederken sık sık bölücü terör örgütü ve elebaşısı aleyhinde slogan atıldı. Vatandaşlar, Atatürk Caddesi boyunca şehidin tabutuna karanfil attı. Yer yer gergin anların yaşandığı kortej, Karpuzkaldıran mevkiinde son buldu. Samet Yılmaz'ın uzman erbaşlık sınavına girdiği ve bir yıldır görev yaptığı, bir süre önce Turgutlu'ya izne geldiği, bir hafta önce birliğine döndüğü öğrenildi.
'Baba, ben şehit olacağım, içime doğuyor'
-Van'ın Gürpınar ilçesindeki saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un Adana'daki cenaze töreninde tabuta kimse yaklaştırılmadı. Daha önce Kozan'da şehit cenazesinde çıkan olaylar sebebiyle cenaze töreninin Adana'da yapılması kararlaştırıldı. Portakal bahçelerinde bekçi olarak çalışan baba Ümmet Yeşilyurt, cenazede ağlamayacaklarını ve düşmanı sevindirmeyeceğini ifade etti. Yeşilyurt, "Şehit babası olmaktan gururluyum. Dik duracağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim." ifadelerini kullandı. Baba Yeşilyurt, oğlunun nisan ayında izne geldiğini ve 5 Mayıs'ta geri döndüğünü belirterek, "Oğlum, 'Baba ben şehit olacağım, içime doğuyor.' diye konuşuyordu." dedi. Şehit asker, Bucak köyü şehitliğinde toprağa verildi.
Nöbetten sonra kalp krizi geçirdi
-Tunceli merkezde askerlik yaparken nöbet bitiminde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Lokman Doğan'ın Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki evine ateş düştü. Evli ve 5 aylık Rahman adlı bir çocuğu olan şehit Lokman Doğan'ın Karşıyaka Mahallesi Şuayip Doğan Caddesi'nde bulunan evi ve ilçe geneli bayraklarla donatıldı. Şehidin eşi Havva ve annesi Semiha Doğan, "Ben Lokman'ımı istiyorum." diyerek ağıtlar yaktı. KIRIKKALE CİHAN
ÖMER ORUÇ, MÜRSEL SEHER, ÖMER SARI, FATİH ATEŞ, ZİYA İPEK, ADEM YILMAZ, E. TUNA ALATÜRK, NECATİ AKAN, MURAT ŞİŞMAN; MANİSA, HATAY, ADANA, GAZİANTEP, BURSA, TOKAT, NEVŞEHİR

Zaman