Succeed: Türkiye'nin önder kadını!

GELİRLERDE %6 ARTIŞ BEKLİYORUZ



AVUSTURYA Havayolları için yayın yapan Succeed dergisi Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile gerçekleştirdiği röportaja, kapak haberi olarak yer verdi. 'Türkiye'nin önder kadını' başlığı ile duyurduğu haberinde dergi, Güler Sabancı'yı 'Yönetici, sanat hamisi, öncü: Güler Sabancı, ekonomi dünyasının en etkili kadınları arasında, Avrupa'nın en başarılı şirketlerinin birinin tepesinde yer alıyor' şeklinde tanıttı.


GELİRLERDE %6 ARTIŞ BEKLİYORUZ
Dergide yayımlanan röportajda 'Sabancı Holding'in hedefleri ile ilgili, Sabancı, '2010'da,  karlı büyüme hedefimizi sürdüreceğiz. 2010'da, konsolide net gelirimizin yüzde altı oranında büyümesi ve operasyonel gelirimizin 4 milyar TL'ye erişmesini planlıyoruz. Hedefimiz, ihracatın 1.1 milyar ve yatırımlarımızın 1.6 milyar dolar olması. Bu yıl çalışan sayımızın 58.000 civarında olmasını bekliyoruz' dedi.

Dergide 'Bir süre önce Goldman-Sachs, 2050 itibarıyla Türkiye'nin Almanya'nın ekonomik gücüne yetişebileceğini ifade etti. Bu görüşe katılıyor musunuz?' sorusuna ise Sabancı'nın yanıtı şöyle oldu; 'Türk ekonomisinin önümüzdeki on yıllar içinde küresel ekonomiden daha hızlı büyüyeceğine ve bugünün büyük Avrupa ekonomisini geçeceğine inanıyorum'.

 


Akşam