Sıcak havalar yerini yağışa bırakacak

İstanbul'da sıcak hava ve nem nefes aldırmıyor

Bugün ve yarın yağışlı hava geliyor. Hafta sonu yerini güneşe bırakan yağmur, pazartesi tekrar geri dönecek.

. Marmara'da hissedilen sıcaklık nemle birlikte birleşince nefes almak bile zorlaşıyor. İstanbul'da sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde hissedilirken nemle birlikte sıcaklık 36 dereceye kadar çıkıyor.

İstanbul'da nem oranı neredeyse yüzde yüz. Bugün yüzde 86 hissedilen nem hafta sonunda yüzde 96'ya çıkacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde aralıklara sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların; Rize ve Artvin çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Milliyet