Kışın Kan Bağışı Az

Burdur Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Levent Önder, kış aylarında az olan kan bağışı sıkıntısını yaz döneminde gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Kışın Kan Bağışı Az
Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı için çadır kurulduğunu belirten Burdur Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Levent Önder, "Kışın kan bağışlarının az olması sebebiyle yaşanan kan azlığını yazın yapılan bağışlarla gideriyoruz. Burdurlular bu konuda hayli duyarlı. Kan bağışı için ayrıca Burdur İnsuyu Şenlikleri'nde de çadır kuracağız" dedi.
Dr. Önder, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çadırın bir hafta boyunca kan bağışlarını kabul edeceğini belirterek, "Kış aylarında 50 ünite kanı ancak toplayabiliyoruz. Bazı gönüllü kan bağışçılarımız var. Onlar kışın merkezimize gelip düzenli kan bağışı yapıyorlar fakat yine de yetmiyor. Bizde bu sebeple ilçe ve il merkezimizde kan çadırları kurup, vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik ediyoruz. Yazın vatandaşlar parklarda vakit geçirdiği için bizde parklara çadır kurup kan bağışı alıyoruz. Şimdiki hedefimiz İnsuyu Şenlikleri de dahil 1000 ünite kan. 300 ünite kan toplamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.