Gastronomi Turizminde İlk Durak

Karaköy Güllüoğlu, dünya genelinde hızla gelişen gastronomi turizminde önemli bir durak oldu.

Gurme turizmi için Türkiye'ye gelen turistlerin uğramadan geçemedikleri Karaköy Güllüoğlu, gurmeler, yemek yazarları ve birçok yabancı basın mensupları tarafından sıkça ziyaret edilmeye başlandı.
Türk gastronomisinin önemli kalelerinden biri olan Karaköy Güllüoğlu, bu aralar Türkiye'nin Turizm Tanıtım Ofisi gibi çalışıyor. Dünya'nın her köşesinden gelen gazetecileri, televizyoncuları, gurmeleri ve yemek yazarlarını ağırlayan Karaköy Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nadir Güllü, baklavanın yanında Türk Mutfağı'nın da tanıtımını gerçekleştiriyor.

İTALYA'DAN SLOW FOOD AKIMCILARI TESİSİ ZİYARET ETTİ
Türk mutfağının gizemini çözmeye gelen bir çok yabancı şef, yemek yazarı ve gurmelerden sonra, Italya'da Bra'da bulunan Slow Food'a bağlı "Universita Delle Scienze Gastronomiche" ögrencileri de baklavanın inceliklerini ve sırlarını öğrenmek üzere Karaköy Güllüoğlu üretim tesisini ziyaret etti. İstanbul ve çevresinde gastronomi kültürünü tanımak üzere gelen öğrenciler, Nadir Güllü'den, buradaki yemek kültürünü, baklavada kullanılan hammaddelerin özelliklerini, üretim safhasından çatala kadar
olanhikayesini büyük bir dikkatle dinledi.
Üniversitenin 3. sınıf öğrencilerinden Alman, Avustralyalı, Amerikalı ve İtalyanlardan oluşan 14 kişilik grubun lideri Charles Clover, "Bir çok ülkenin yerel lezzetlerini keºfetmek ve hikayelerini dinlemek üzere geziler ve staj organizasyonları tertip ediyoruz. En renkli kısmı Karaköy Güllüoğlu'ndaydı. Baklavacılık hakikaten çok zor ve itina isteyen bir meslek. İnce detaylarına kadar, resimledik ve kameraya aldık, ancak bu kadar lezzetlisini yapabilir miyiz, bilemiyoruz" dedi.
Öğrenciler, "Baklavalarınızın meşakkatli yapımını bize eğlenceli bir şekilde sundunuz. Lezzetli ürünlerinizin günlük olarak, katkı maddesi konulmadan, GDO'suz bir şekilde üretilmesi bizim için çok önemli bir noktaydı. Bizim gibi gerçek tatlar peşinden koşan genç gurme arkadaşlar olarak sizleri tanıdığımız için çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz" görüşünde birleşti.
Bugüne kadar sayısız, gazete ve televizyona, gurme öğrencilere Türk mutfağı kapsamında baklavayı anlatan Nadir Güllü ise öğrencilere şöyle seslendi:
"Lezzetlerimizi keşfedip, deneyen ve hatta bizim topraklarımıza gelip araştırmalar yaparak yazılar yazan, belgesel filmler çeken yabancıların sayısında ciddi artışlar meydana geldiği istatistikçiler tarafından tespit edilmiş durumda.
İşletmemizde mutfak turizmi konusunda ciddi programlar düzenliyor ve dünyanın birçok ülkesinden özellikle Amerika, Fransa ve İtalya'dan gelen öğrencilere mutfağımızı anlatıyoruz. Bir taraftan, Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile gelen amatör ve profesyonel birçok gurmeyi misafir ediyor, öte yandan 20-30 kişilik turist gruplarını ise ücretli olarak ağırlıyoruz. Kısa bir work-shop ve teknik gezi olarak adlandırdığımız bu geziler ustalarımızın da motivasyonlarını artırmakta ve yaptıkları işten keyif
almalarını sağlamaktadır".