Facebook aslında kimin?

Facebook üzerinde %80 değerinde hakkı olduğunu iddia eden Paul ortalığı karıştırdı.

Facebook aslında kimin?
Facebook milyar dolarlarla ölçülen bir "iş". New York'tan Paul Ceglia, Facebook'un kurucularından ve CEO'su Mark Zuckerberg'le, Facebook'un %84'ünü kendisinin yapan bir kontrat imzaladıklarını söylüyor -ve bunu mahkemeye taşıyor.

Ceglia'nın iddiası 2003 yılında Zuckerberg'le birlikte kısa bir süre bir fikir üzerine çalıştıklarını ve bu fikrin daha sonra Facebook'a dönüştüğünü söylüyor. İddia ise Zuckerberg'le aralarında, Ceglia'yı sitenin %84'ünün sahibi yapacak bir kontrat imzaladıkları yönünde.

Zuckerberg'ün tepkisi ise konunun meraklılarının ilgisini daha da fazla çekiyor. Şimdiye kadarki demeçlerinde Zuckerberg kesin olarak reddeden bir dil kullanmamış, genellikle söyledikleri "Sanırım Facebook'un sahipliğiyle ilgili onlara bir hak veren kontrat imzalamadığımızdan eminim" seviyesinde. Zuckerberg Ceglia'yla, zamanla Facebook'a dönüşecek bu fikir üzerinde birlikte çalıştıklarını inkar etmiyor. Reddettiği şey, bu konuda bir kontratın imzalanmış olduğu iddiası.

Zuckerberg'ün 2003 yılında henüz 20 yaşına yeni giriyor olması işleri daha da karmaşıklaştırıyor; ilgili çevrelere göre genç dolar milyarderi o yaşta Facebook'un bu hale gelebileceğini öngöremeyip böyle "çılgın" bir şeye imza atmış olabilir -her "delikanlı" gibi.

PcLabs