Dünyada her 14 kişiden biri Facebook’a abone - GÜNCEL

Dünyada Facebook kullanan kişi sayısının 500 milyona ulaştığı bildirildi. Buna göre yeryüzündeki her 14 kişiden birinin sosyal iletişim hizmeti Facebook'ta hesabı var.


Dünyada Facebook kullanan kişi sayısının 500 milyona ulaştığı bildirildi. Buna göre yeryüzündeki her 14 kişiden birinin sosyal iletişim hizmeti Facebook'ta hesabı var.

Kaliforniya merkezli şirket, 500 milyonuncu aboneliği kutlamak için yeni bir uygulama başlattı. Üyeler "Facebook'u nasıl kullandıklarını anlatan ilginç yöntem ve hikayeleri" sanal ortamda diğer kullanıcılara aktarabilecek. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, hedeflerinin dünyayı daha açık ve bağlantılı hale getirmek olduğunu söyledi. Kurucu ayrıca Facebook'u altı sene önce faaliyete geçirdiklerinde Facebook'un bugün nasıl kullanılmaya başladığını hayal bile edemediklerini ifade etti.

Zuckerberg, NATO genel sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Danimarka başbakanı iken Facebook hayranlarıyla koşu yapmasını örnek verdi. Dünyanın en büyük sosyal ağının kurucusu, özel hayatın gizliliğinin ihlali hakkındaki tenkitlere de çözümler ürettiklerini ve siteye koyulan bilgilerin korunması amacıyla yeni özellikler eklendiğini sözlerine ekledi. Geçen yaz O'Reilly Research tarafından yapılan araştırmaya göre Facebook aktif kullanıcılarının yüzde 8,3'ü Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden geliyor. Kullanıcıların yüzde 60'ı da 25 yaşın altında. En çok kullanıcı sayısında Mısır (1 milyon 820 bin) ilk sırada yer aldı.

Ardından Suudi Arabistan (920 bin), Fas (860 bin) ve Birleşik Arap Emirlikleri (840 bin) geldi. Facebook tarafından verilen istatistiklere göre ortalama bir kullanıcının sanal ortamda 130 arkadaşı bulunuyor. Kullanıcılar Facebook'ta ayda 500 milyar dakika harcıyor. Yüzde 70'inin ABD dışından geldiği kullanıcılar birbiriyle 160 milyon obje (sayfa, grup, hadise) üzerinden haberleşebiliyor. Ortalama bir kullanıcı 60 adet sayfa, grup ya da hadiseye bağlı iken her ay kullanıcılar kendi arasında 25 milyar adet bilgi (site linki, haber, blog, not veya foto albümü) paylaşıyor.


Star Gazete