Cindoruk Başbakan'a Ayvalık'tan Seslendi:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, TBMM'nin yaz döneminde de kapanmamasını isterken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Cindoruk Başbakan'a Ayvalık'tan Seslendi:
DP Genel Başkanı Cindoruk'u, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki yazlığında, partisinin Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray, Altınova Belde Başkanı Mehmet İğneliler ve Burhaniye İlçe Başkanı Murat Aydınlıgil ile Demokrat Parti'nin ilçe ve belde örgüt yöneticileri ziyaret etti. Kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun kalan Cindoruk, ilk genel seçimlerde DP'nin en azından koalisyon ortağı olacağından şüphesinin olmadığını söyledi. Cindoruk, kendisinden önce partinin genel başkanı olan Süleyman Soylu'nun
referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklamasıyla ilgili, "Parti genel merkezi olarak GİK kararımızda büyük bir çoğunlukla 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'hayır' oyu kullanma kararı aldık. Bizim referanduma 'hayır' demek için pek çok gerekçemiz var. O arkadaşımızın 'evet' diyebilmek için hangi gerekçelerinin olduğunu bilmiyoruz ama bu arkadaşlarımız için gereken yapılır" dedi.
Cindoruk'un bu sözleri Süleyman Soylu'nun disiplin kuruluna gönderilmesinin gündeme getirebileceği şekilde algılandı.

DP REFERANDUM ÇALIŞMALARINA 2 AĞUSTOS'TA START VERECEK
Cindoruk, partisinin 80 İl başkanıyla 2 Ağustos'ta geniş katılımlı bir toplantı yaptıktan sonra yurt gezilerine çıkarak, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma vatandaşların 'hayır' oyu kullanmalarını isteyeceğini belirtti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın grup toplantısında, 30 yıl önce yaşanmış bir hadiseyi bugüne taşıyarak "gözyaşı krizine girdiğini" ileri süren Cindoruk, "30 senedir Türkiye'de tartışılan, doğruluğu, yanlışlığı her kesim tarafından ifade edilen o günlerin en önemli hadisesini bugünlere
taşımaya çalışıyor. Bunu başbakan, bizim yeniçeri ağası gibi yeni duymuş olabilir. Bu eskimiş bir mesele, bugün konuşulması gereken konu ise, her gün şehit veriyoruz ve artarak bu durum sürüyor. O mektuplarla ilgili oratoryo bile bestelenmişken, Nevzat Çelik'e ait o şiir yıllar önce bestelenmişken, Başbakan bunu yeni duymuş olabilir. Başbakan eğer 30 yıl önceki bu konuya ağlayacağına, şehitlerimiz için ağlasaydı, kimse onun bu kadar üzerine gitmezdi. Ama sayın Başbakan bu ağlamayla referandumdan sonuç
almaya çalıştı. Bunu ayıplıyorum" diye konuştu.

"HABERAL'A KAPIMIZ AÇIK AMA ÖNCE SORUŞTURMADAN AKLANSIN"
Cindoruk, şu an için Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın DP Genel Başkanlığı'na getirileceği konusundaki soru üzerine, "Sayın Haberal, hepimizin sevdiği, saydığı bir kişi. Ayrıca benim aile dostumdur. Sayın Haberal'ın öncelikle şu an Başbakan ile Adalet Bakanının kendisine yönelttiği ağır ithamlardan kurtulması gerekiyor. Sonra kendisi karar verirse, partimizin organları gereken değerlendirmeleri elbette yapacaktır" dedi.
Cindoruk, önümüzdeki genel seçimlerde DP, MHP, CHP ile birlikte AK Parti'nin karşısında üçlü ittifak kurulmasına ilişkin olarak şunları söyledi:
"Oyları ve oylarının rengi aynı olan partiler her zaman aynı saftadır. CHP ve DSP ile referandum konusunda verdiğimiz karar aynıdır. Sayın Kılıçdaroğlu ile küçük bir ayrılığımız oldu. CHP ve Kılıçdaroğlu, referandum oylamasını bir seçim yarışı olarak görüyor. Ama referandum tabiatıyla bir seçim yarışı değildir. Referanduma konu olan anayasa paketi değişikliğidir. Bizim bunu konuşmamız gerekir" dedi.
Halkın bu referandumu anlamış olmadığını savunan Cindoruk, halkın öncelikle referandumun içeriği ile ilgili aydınlatılması gerektiğini kaydetti.
Eski bir TBMM başkanı olarak meclisin yaz dönemlerinde de açık kalmasını tavsiye eden Cindoruk, "Önümüzde çok ilginç bir dönem var. Bu referandum aynı zamanda terör altyapısını oluşturacaktır. Fevkalade yanlış bir iştir. Olaylar, başka imkanlarla birlikte tırmanabilir. Hükümet yasa çıkarmakta ve tedbir almak zorunda kalabilir. Yasama organının bu süreçte çalışır vaziyette olması gerekir" diyerek, TBMM'nin hiç olmazsa referandum sürecine kadar açık kalması gerektiğini ifade etti.
(SŞ-MŞ-EA-Y)