Başkandan Çark

Bergama'da AK Partili belediye tarafından bir önceki dönem belediye meclisine sunulan Atıksu Arıtma Projesi'ne, CHP Grup Sözcülüğü görevindeyken itiraz edip, "red" oyu kullanan Mehmet Gönenç'in fikirleri belediye başkanı seçildikten sonra değişti

Başkandan Çark
Bergama'da AK Partili belediye tarafından bir önceki dönem belediye meclisine sunulan Atıksu Arıtma Projesi'ne, CHP Grup Sözcülüğü görevindeyken itiraz edip, "red" oyu kullanan Mehmet Gönenç'in fikirleri belediye başkanı seçildikten sonra değişti. O dönem, CHP'li meclis üyelerinin red oyu vermelerine rağmen hayata geçirilen projeyi, Bergama'nın her köşesine astırdığı, "Bergama'ya Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırıyoruz, çeyrek asırdır kanayan yaraya neşter vuruyoruz" yazılı afişlerle duyuran Gönenç, bir zamanlar karşı çıktığı projeyi bir anda sahiplendi. Mehmet Gönenç; "Çok önemli proje. Diğer ilçelerin de böyle tesislere kavuşmasını diliyorum" dedi.
Ak Parti İlçe yöneticileri ve eski başkan Raşit Ürper, basın toplantısı düzenleyip Gönenç'in tutumunu kınadı.
İnşaatı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi'ne önceki gün tanıtım gezisi de düzenleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, tesisin Bergama için çok önemli bir proje olduğunu, Bergama'nın arıtmasını sağlamasının yanında, arıtılan atık sudan çıkan stabil çamurun tarımda, sulama ve gübrelemede kullanılacağını söyledi. Bakırçay'ın da tesisin tamamlanmasının ardından daha temiz hale geleceğini kaydeden Gönenç; "Bergama Belediyesi olarak çevre için yapılan bu projeler çok önemlidir en yakın zamanda diğer ilçelerin de böyle tesislere kavuşmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Tanıtım gezisinin sonunda bir de kokteyl verildi.
Bergama'nın önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Raşit Ürper, projenin geçen dönem gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; "Proje 2004 â€" 2009 döneminde, bizim tarafımızdan hazırlandı. Projeyi meclise sunduğumuzda her ayrıntısını hazırlamıştık. Projenin yüzde 50'si İller Bankası, yüzde 50'si ise hibe yoluyla gerçekleştirildi. Şimdiki CHP'li üyeler bir önceki dönem bu projeye şiddetle karşı çıkmıştı, hayır oyu vermişti. Şimdi ise sahip çıkıyorlar. Yine de sahip çıktıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Neticede, Bergama böyle bir tesise kavuşuyor. Yıllardır çözülemeyen bir sorun gideriliyor" diye konuştu.
Raşit Ürper, CHP'li üyelerin projeye, belediye borçlandırıldığı için karşı çıktığını ifade ederek; "Proje, belediyenin kaynakları olmadığı için iller bankası kredisi ile olacaktı. Belediye borçlanıyor diye karşı çıktılar ama şu an değişen hiçbir şey yok. Tesis yine iller bankası kredisi ile yapılıyor" dedi. Bergama'nın her köşesine asılan pankartlarla ilgili de konuşan Ürper; "Afişleri görünce, Bergama'ya böyle bir eser kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu tesis, kesinlikle şu an ki meclis yönetiminin değil, bir önceki yönetimin Bergama'ya kazandırdığı bir eserdir. Bu yönetimin hiçbir katkısı olmamıştır" şeklinde konuştu.
AK Parti eski Belediye Başkanı Raşit Ürper, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri yönetim kurulu üyeleri ile bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Hasan Şahin, Belediye Başkanı Gönenç'i tutumu kınadı. Şahin, "Gönenç meclis üyesiyken arıtma tesisinin yapımına parti gurubu olarak karşı çıkmıştı.. Bugün ise bu tesisi kısa sürede biz yaptık demekle övünüyorlar. Bergama adına çok seviniyor mutluyuz. Ancak siyasi propaganda reklam yamasalardı daha iyi olurdu" dedi.