Bakan Eker Halay Çekerek Stres Attı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Muş'ta Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekti.

Bakan Eker Halay Çekerek Stres Attı
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Bakan Mehmet Mehdi Eker, daha sonra Ankara'ya hareket etmek üzere Muş'a geldi. Bitlis'ten kara yoluyla Muş'a gelen Bakan Eker, Necmettin Dede Parkı'nda bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Bir süre dinlenen ve halay çeken çocukları izleyen Bakan Eker, daha sonra halaya kalktı. Vatandaşlarla birlikte halay çeken Bakan Eker, halayın sonunda geziyle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
Tatvan'ın bazı köylerinde başlatılan kırsal kalkınma çalışmalarının başarılı olması halinde çalışmaları bölge geneline yayacaklarını belirten Bakan Eker; "Tatvan'da bir grup köyün kırsal kalkınma faaliyetleriyle ilgili yatırımları ve çalışmalarını inceledik. Hüsnü Özyeğin Vakfı'nın başlattığı ve büyük katkı sağladığı çalışmaları takip ettik. En güzeli de bu çalışmalar yapılırken İl Tarım Müdürlüğü'nün kadrolarıyla birlikte hareket edilmesidir. Vatandaşlarımızın talepleri oldu, onlarla ilgilendik. Bundan
sonraki süreçte de oradaki çalışmalar başarılı olursa bu diğer bölgelere de örnek teşkil eder. Biz de bundan çok mutlu oluruz. Ankara'ya hareket etmek için geldiğimiz Muş'ta Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın ricası üzerine buraya geldik ve Muşluların misafirperverliğini de yakından görmüş olduk. Mahalli sanatçımız da Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledi. Biz de o şarkılarla coştuk ve yola devam ediyoruz" dedi.
Referandumla ilgili de açıklama yapan Eker; "Sivilleşmenin, demokratik standartların artmasıyla ilgili milletimizin önüne sunduğumuz paket, 12 Eylül günü, bir askeri darbenin yıl dönümünde milletin önüne konacak. Milletimiz bu konuda Türkiye'nin demokratikleşmesine evet diyecektir. Buna inanıyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu.
Bakan Eker açıklamasının ardından miniklerin sergilediği Kolbastı şovu izledi. Çocukların sergilediği oyunu çok beğendiğini söyleyen Bakan Eker, çocukları tek tek kutladı.
Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra özel uçakla Muş'tan Ankara'ya hareket etti. Bakan Eker'i havaalanında Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri ve partililer uğurladı.