Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları G

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61'inci kilometreleri arasında sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve yarın 15.00–17.00 saatleri arasında yolun aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşımın kontrollü olarak sağlanacağı bildirildi.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 14-17'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün ve yarın 13.00–16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 8-9'uncu kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.00–16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Ankara-Kırıkkale yolunun 25-38'inci kilometreleri arasında asfalt çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Karacabey-Bursa yolunun 35-38'inci kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Bursa-Karacabey istikametinden sol şeritten sağlanacak.

Ankara-Kırıkkale il sınırı Yozgat yolunun 0-33'üncü kilometreleri arasındaki hemzemin kavşak, bölünmüş yol ve viyadük yapımı çalışmaları esnasında belirli aralıklarla patlatma yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Tosya-Osmancık yolunun 44-45'inci kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım 60 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak verilecek.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11'uncu kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 14.00–16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.