Yılmaz Mazıcıoğlu Vefat Etti

Gaziantep eşrafından Yılmaz Mazıcıoğlu, İskenderun Dörtyol'da bulunan yazlıkta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Gaziantep Üniversite Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyelerinden Uygar Dağıtımın Sahibi Yılmaz Mazıcıoğlu, İskenderun Dörtyol'da bulunan yazlığında bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Bugün ikindi namazının ardından Ulu Cami'de kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlıkta defnedilen Yılmaz Mazıcıoğlu, Gaziantep'in eğitim, kültür, sanat ve birçok alanda gelişmesi yönünde önemli çalışmalara imza atmıştı.
Ulu Cami'de kılınan cenaze namazına AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, ANAP eski il başkanlarından Şerif Başkülekçi, Namık Taşar, Coşkun Ocak, eş, dost ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Yılmaz Mazıcıoğlu, Anavatan Partisi'nin de kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinden birisiydi.
İbrahim ve Yalçın Mazıcıoğlu, Ülker Ergün ve Perihan Mazıcıoğlu'nun kardeşleri olan Yılmaz Mazıcıoğlu, Gülbahar Mazıcıoğlu ile evli olup Nilgün ve Levent adında iki çocuğu bulunuyordu. Gaziantep eğitim hayatına olduğu gibi düşünce ve kültür hayatına da büyük katkılar sağlayan Yılmaz Mazıcıoğlu, Gaziantep Üniversitesi'nin kurulması için yoğun çaba sarf etmiş, uzun süre Gaziantep Üniversitesi Vakfı'nın yönetim kurulu üyeliğini de yürütmüştü.