Yıkılan genelevde 'AIDS bu mutluluğu yok edebilir' afişi

Ankara Altındağ'da başlatılan 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi' dahilinde kamulaştırılan geneleve ait bazı binaların yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan

Ankara Altındağ'da başlatılan 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi' dahilinde kamulaştırılan geneleve ait bazı binaların yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan bir binadan çıkan ve Sağlık Bakanlığı'na ait 'AIDS bu mutluluğu yok edebilir' afişi dikkatlerden kaçmadı.

Bentderesi üzerinde bulunan ve Ankara Kalesi'nin sınırları içinde bulunan genelev için 2005 yılında tahliye kararı çıkmış, ancak tepkiler üzerine yıkılamamıştı. 2010 yılında ise Valilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve yetkililerden oluşturulan kurul, genelevin tamamının yıkılması yönünde karar aldı. Bu karar çerçevesinde ilk etapta 4 bina, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından yıkıldı.

Yıkımdan önce binaların birinden çıkan Sağlık Bakanlığı'na ait 'AIDS bu mutluluğu yok edebilir' afişi dikkatlerden kaçmadı. Afişte ayrıca 'AIDS gerçeğini öğrenin' şeklinde bir ibare de bulunuyor.