Türkiye şehitlerine ağladı

Çukurca'daki hain saldırı sonrası şehit olan mehmetçikler son yolculuklarına uğurlandılar...



Çukurca'daki hain saldırı sonrası şehit olan mehmetçikler son yolculuklarına uğurlandılar...

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerden Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, gözyaşları içerisinde ebediyete uğurlandı. Vatandaşlar erken saatlerden itibaren şehidin Güneş Mahallesi'ndeki baba evine akın etti. Şehit üsteğmenin cenazesi ise Turhal Kazova Devlet Hastanesi morgundan alınarak baba evine getirildi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Milletvekili Orhan Diren şehit babası İbrahim Aylar'ı teselli ederek başsağlığı diledi. Oğlunun acısına dayanamayan anne Yeter Aylar ise hastaneye kaldırıldı. Şehit babası İbrahim Aylar (50), "Vatan sağolsun, ağlayıp hainleri sevindirmeyeceğim. İki erkek torunum var. Onları da göndereceğim; gerekirse ben de giderim. Onların dişlerinin kırılma zamanı geldi. Bu hainler sanmasınlar ki bu ülkeyi bölebilirler." dedi.

Şehidin cenazesi, evindeki törenin ardından Çaylı kasabasındaki cemevine getirildi. Orada kılınan cenaze namazının ardından yapılan tören sonrası naaşı Çaylı kasabası şehitliğine defnedildi.
BİNLERCE TURGUTLULU ŞEHİDİNE AĞLADI

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Pazar Camisi'nde öğle vakti Turgutlu Şehitliği'nde toprağa verilen Yılmaz'ın cenaze namazına Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkan Vekili Mehmet Balabıyık, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa Tugay Komutanı Mustafa Şenol ve binlerce Turgutlulu katıldı.

Cenaze namazından önce MHP Milletvekili Orhan, polis çemberi oluşturulmasına tepki göstererek Tugay Komutanı Şenol ve emniyet yetkilileriyle tartıştı. Namazdan önce camiye gelen şehit babası Salih Yılmaz, anne Hatice Yılmaz, diğer oğulları Serdar ve Serkan'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze namazının ardından yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda kortej oluşturuldu. Korteje Turgutlulular da eşlik ederken sık sık bölücü terör örgütü ve elebaşısı aleyhinde slogan atıldı. Atatürk Caddesi boyunca vatandaşlar, şehidin tabutuna karanfil attı. Yer yer gergin anların yaşandığı kortej, Karpuz Kaldıran mevkisinde son buldu.

Samet Yılmaz'ın uzman erbaşlık sınavına girdiği ve bir yıldır görev yaptığı, bir süre önce Turgutlu'ya izne geldiği, bir hafta önce birliğine döndüğü öğrenildi.

TEKBİRLERLE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Say, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tekbirlerle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutu devlet hastanesi morgundan alınarak Dörtyol şehir merkezindeki Numune Camii'ne getirildi. Polis ve askeri birlikler tören alanında geniş güvenlik tedbiri aldı. Dörtyol caddeleri Türk bayrakları ile donatıldı.

Hakkari Çukurca'daki çatışmada şehit olan 6 askerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören nişanlısı ve yakınları göz yaşlarına boğuldu.

Cenaze törenine AK Parti milletvekilleri Orhan Karasay, Fevzi Şanverdi, MHP Milletvekili İzzettin Yılmaz, CHP Milletvekili Gökhan Durgun, Vali M.Celalettin Lekesiz, Dötyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, protokol üyeleri askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın cenaze namazını Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındı.

Cenaze törenine katılan binlerce vatandaş ise ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak, terörü kınadılar. Bir grup vatandaş ise hükümet istifa diyerek slogan attı. Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say'ın cenazesi baba evine getirildikten sonra Ocaklı Mahallesindeki İmam Hatip Mezarlığında toprağa verildi.

AİLESİ ŞEHİDİN TABUTUNA BİLE SARILAMADI

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Kozdere köyünde toprağa verildi. Van'ın Gürpınar ilçesindeki saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un Adana'daki cenaze töreninde tabuta kimse yaklaştırılmadı. Törendeki sıkı güvenlik nedeniyle ailesi ve yakınları bile şehidin tabutuna sarılamadı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de gazetecilerin yaklaşmaması için tabutun etrafında kalkan oluşturdu.

Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt için Adana Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Daha önce Kozan'da şehit cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle cenaze töreninin Adana'da yapılması kararlaştırıldı.

Bayan askerler şehidin annesini ve kız kardeşlerini teselli etti. Çocukların tabutunun gören aile sarılmak için tabuta yöneldi ancak bazı görevliler şehit yakınlarının ön tarafa gitmesini engelledi. Ayrıca Adana Valiliği'nin talimatıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri basının yaklaşmaması için şehit tabutunun etrafında kalkan oluşturdu.

Cenaze törenine Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar ve Ali Küçükaydın'ın yanı sıra şehidin babası Ümmet, annesi Zeliha Yeşilyurt, kardeşleri, Selma, Soner, Seval, Saniye Kubat ve Ayten Dursun katıldı.

ABİMİN ŞEHİT OLACAĞINI GÜNLERDİR RÜYAMDA GÖRÜYORDUM

Şehidin kız kardeşi Ayten Dursun, abisinin şehit olacağını rüyasında gördüğünü belirterek, "Birkaç gündür rüyamda görüyordum. Asker elbiseleriyle izne geliyordu. Rüyamın ardından şehit haberi geldi." ifadesini kullandı. Bucak köyündeki portakal bahçelerinde bekçi olarak çalışan ve oğlu ile bir gün önce telefonda görüştüğünü anlatan baba Ümmet Yeşilyurt ise "Vatan sağolsun" dedi.

Anne Zeliha Yeşilyurt'u ise bayan askerler ve Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt teselli etti. Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt toprağa verilmek üzere Bucak köyü şehitliğine götürüldü.

GAZİANTEP ŞEHİDİNE AĞLADI

Şehidin naaşı İslahiye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozdere köyündeki baba evine getirildi. Oğlunun cenazesini gören anne Gülşen Keklikçi sinir krizi geçirdi. Oğlunun fotoğrafını elinden düşürmeyen acılı anne, "Oğlum senin yarım kalan görevini ben yerine getireceğim. Kuzum, komandom. Babanın acısını yüreğimizden atamadık, ama senin acın daha fazla geldi." şeklinde ağıt yaktı.

Şehidin kız kardeşi Sebiha Keklikçi de kardeşi için gözyaşı döktü. Yaklaşık bir yıl önce göreve başlayan şehit Mesut Keklikçi, ağabeyi ile birlikte düğün yapmayı planlıyordu. Eylül ayında yıllık iznini kullanmak için memleketine gelmeyi planlayan Keklikçi, en son annesiyle yaptığı telefon konuşmasında helallik istedi. Şehidin cenaze namazını Gaziantep Müftü Yardımcısı İmran Kılıç kıldırdı. Şehidin cenaze namazına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Bakan Şimşek'in cenaze namazına geldiğini gören bir vatandaş, "Sayın Bakan ne yüzle geliyorsunuz buraya." diyerek tepki gösterdi. Şahıs korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Şehit Mesut Keklikçi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Akşam