Turgutlu Şehidini Kalbine Gömdü

Hakkari Çukurca'da, terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, gözyaşları arasında memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari Çukurca'da, terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, gözyaşları arasında memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Terör örgütüne yoğun tepkinin gösterildiği, gergin geçen cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katılırken, tabutun üzerine kapanan anne Hatice Yılmaz, "Samet'im yaktın bizi, yalnız bıraktın", ağabeyi Sedat Yılmaz, "Bırakın beş dakika baş başa kalalım" diyerek ağladı.
Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen altı askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın (22) naaşı, dün, gece geç saatlerde Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Devlet Hastanesi morguna getirildi. TSK bünyesinde henüz bir yıldır görev yapan Yılmaz'ın, Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra ailesinin yaşadığı Turgutlu ilçesine getirildi. Yılmaz'ın naaşının, Turgutlar Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildiği sırada gözyaşları sel oldu. Yılmaz'ın işçi emeklisi babası Selahattin, annesi Hatice,
kardeşleri ve yakınlarının feryatları yürek dağladı. Yılmaz'ın naaşı, evinin önünden son kez geçirildikten sonra askeri törenin yapılacağı Pazar Camii'ne getirildi. Cami çevresinde ve avlusunda Türk bayraklarıyla toplanan, tekbir getirip alkış tutan yaklaşık 10 bin kişi, terör örgütüne büyük tepki gösterdi. Camiye çıkan yollar trafiğe kapatılırken, İzmir ve Manisa'dan takviye polis ekipleri, herhangi bir olay çıkmaması için ilçeye gelip geniş güvenlik önlemi aldı. Turgutlu'daki sokaklarda bulunan bina ve
işyerlerinin dışı da Türk bayraklarıyla donatıldı. Ayrıca, sokaklara Kuran'ı Kerim'den ayetlerin yazılı olduğu afişler de asıldı.

İLGİNÇ PANKART
Bu sırada kalabalıktaki, gariban ailelerin evlatlarının, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde vatani görevleri sırasında şehit olmalarına atıfta bulunularak, "Bu millet yüzme bilmiyor neden" yazılı bir pankart açıldı.
Camideki cenaze törenine, kendisi de Turgutlulu olan, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Bağımsız Milletvekili Erdoğan Yetenç, Manisa Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sema Öncü, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, namaz öncesi, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol'a alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle tepki gösterdi. Tuğgeneral Şenol, önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.
Namazın kılınmasının ardından Yılmaz'ın ailesi tabuta kapanarak uzun süre ağladı. Anne Hatice Yılmaz, "Samet'im yaktın bizi, yalnız bıraktın", ağabeyi Sedat Yılmaz ise "Bırakın beş dakika baş başa kalalım" diyerek ağladı. Namazın bitiminin ardından askerlerin omuzlarına naaşı alınan Samet Yılmaz, bir süre yürünerek taşındı. Bu sırada kalabalık öfke seline dönüşürken, gözyaşları sel oldu. Selamlamanın ardından şehit Yılmaz, Turgutlu Belediyesi Şehitliği'nde toprağa verildi.