Toroslarda 6 Yılda 150 Bin Ton Asfalt Döküldü

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bölgede bulunan bozuk ve deforme olmuş yollarda gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak, son 6 yıllık zaman diliminde 150 bin ton asfalt döküldüğü bildirildi

Toroslarda 6 Yılda 150 Bin Ton Asfalt Döküldü
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bölgede bulunan bozuk ve deforme olmuş yollarda gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak, son 6 yıllık zaman diliminde 150 bin ton asfalt döküldüğü bildirildi.
İlçede yaz aylarının gelmesiyle birlikte asfaltlama çalışmalarının yoğunlaştığına dikkat çekilirken, söz konusu çalışmaların da oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğü kaydedildi. Asfalt eksiğini giderebilme adına çaba gösterdiklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, mahalle ayrımı gözetmeksizin her mahalleye eşit hizmet götürme anlayışı içerisinde olduklarına da dikkat çekti. Tuna, mahalle muhtarlarıyla ortak hareket ederek; acil olarak asfalt ihtiyacı olan mahallelerde belli bir plan dahilinde çalışmaları yürüteceklerini vurguladı.
Asfalt sezonu sonuna kadar tüm mahallelerde gerek yama, gerekse de sıcak asfalt çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Tuna, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalarla 150 bin ton asfalt kullanarak, Toroslar'da adeta bir rekora imza attık Artık ilçe sınırları içerisinde asfalt görmeyen sokağımız kalmadı. Ancak diğer kurumların bizimle istişare içerisinde olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.
Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Her zaman şunu diyoruz; 'Tüm kurum ve kuruluşlar istişare içerisinde olmalı'. Biz bir mahalleye asfalt dökeceğimiz zaman MESKİ, TEDAŞ, Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom gibi kurumlarla istişare kurarak, asfalt dökeceğimiz yerde her hangi bir çalışma yapıp yapmayacaklarını sorguluyoruz. Buna rağmen asfalt çalışmasını yaptıktan sonra onlar gelip alt yapı çalışması yapıyorlar. Bizim en büyük sıkıntımız burada başlıyor. Diğer kurumlardan isteğimiz bu konuda daha planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarıdır."