Tayyip Erdoğan'ın gözyaşları sahte mi?

Dün parti grubunda gözyaşlarına hakim olmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimi olup olmadığı tartışılıyor.

Dün AK Parti Grup toplantısında 12 Eylül'de idam edilen gençlerle ilgili konuşurken okuduğu mektupta duygusallaşıp gözyaşlarına hakim olamayan Başbakan Erdoğan'ın ağlaması tartışma konusu oldu.

Best FM'de her sabah Türkiye'nin nabzını tutan tecrübeli gazeteci-yazar Hadi Özışık, dün yaşananlara mercek tuttu. Ankara'daki Metehan Demir ile Başbakan Erdoğan'ın dün verdiği fotoğrafı masaya yatıran Özışık sordu meslektaşı yanıtladı:

HADİ ÖZIŞIK: Başbakan Erdoğan'ın dün gözyaşı döktüğünde Hakkari ve Van'dan acı haber geldi: 7 şehit, 9 yaralı. CHP ile MHP jet yanıt verdi, Başbakan numara yapıyor dedi. Bu gelişmeleri nasıl okuyorsun Metehan?

METEHAN DEMİR: CHP ve MHP'lilerin tepkilerine bir şey demiyorum. Bence Başbakan orada rol yapmadı. Enteresan bir kişiliği var. Bazen etrafını kırabiliyor, bazen uluslararası toplantılada çok farklı çıkışlar yapıyor. Bazen de dünkü gibi duygusal davranıyor. Başbakan Erdoğan'a sistematik düşmanlığı olanlar 'yemez' diyor. Ben kendisini canlı gördüğüm için rol yapmadığı kanaatindeyim. Konuşma metnini yazanlar çok profesyonel. Başbakan Erdoğan'ın nerede ağlayacağını biliyorlar. Erdoğan'a ağla desen sana tekme tokat girişir. Ancak bunu çok profesyonelce yapıyor.

HADİ ÖZIŞIK: Kemal Kılıçdaroğlu "Başbakan ağlıyor ama 12 Eylül'de çilesini biz çektik" dedi. 12 Eylül'ün acısını en çok kim çekti? MHP'lilerle CHP'liler... CHP'liler diyor ki, Başbakan 12 Eylül'ün rantını yedi... Yaşanan acıların yüksek seslendirilmesi gereken kimdi? Bahçeli ile Kılıçdaroğlu değil mi? Başbakan kürsüde solcu gençlerin geçmişini hatırlatıyor, MHP'li ülkücü gencin mektubunu okuyor. Kılıçdaroğlu, 'Başbakan Erdoğan özür dilesin' diyor. Özür dilemekse ağlayarak özür diliyor değil mi?

METEHAN DEMİR: Başbakan Erdoğan kimden özür dileyecek? Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğu 12 Eylül'ün acısını solcular çekti doğrudur. Ancak burada rol çalma var. Siz yapmazsanız birileri alır kullanır. Bir grup arkadaşım 'yemezler bunun hesabını verecek' derken bir başka arkadaşım 'Bu hareketiyle 5 puan aldı' diyor. Demek ki toplumdaki algı da değişik. Benim arkadaşlara tavsiyem Başbakan'ın hatasını görürseniz söyleyin diyorum. Diyorum ki, Kılıçdaroğlu çok iyi lider, albenisi var, ama yalnız diyorum. Bu kez de 'Sen Kılıçdaroğlu'nun düşmanısın' diyorlar. Biraz sakinliğe ihtiyaç var

HADİ ÖZIŞIK: Ama bunlar milletin umurunda değil. Millet acısı başka. Terör dün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. 7 şehit 9 yaralı verdik. Memleket kan kaybediyor, insanımız ölüyor. Dün yüreğimize 7 tane hançer saplandı. Yüreğimiz kan ağlarken oturmuşuz Ankara'daki tartışmaları konuşuyoruz.

METEHAN DEMİR: Türk basınında birkaç isim var daha önce bırak ekonomik krizi 11 Eylül saldırılarını bile 'ben bildim' diyenler bunlar. Terörle ilgili verdiğimiz şehit sayısında rakam belli sayının üzerine çıkınca kıyameti koparıyoruz. Bazen 1 şehit oluyor. Bir taciz ateşinin bile üzerinde durmamız gerekiyor bizim. PKK her olayda, her kritik günde Türkiye'de oy kullanıyor. Çok üzülürek söylüyorum, kanlı terör örgütünün olaylara o kadar net müdahale etme durumu var ki...Dün Meclis'te Güneydoğu'da taş atan çocuklar yasası görüşülürken böyle bir saldırı oluyor 7 kişi şehit oluyor. O kadar profesyonel bir örgüt var ki karşımızda. Biz hala 'çömeldin mi çömelmedin mi" diye tartışıyoruz.

İnternethber