Suçıktı Şiir Akşamları Sona Erdi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde düzenlenen 17. Suçıktı Şiir Akşamları sona erdi.

Suçıktı Şiir Akşamları Sona Erdi
Şiir akşamlarına çok sayıda şiirsever ile yetkili katıldı. Su sesinin şiirle karışmasından ilham alan şairler, yazmış oldukları şiirleri dinleyicilerle paylaştı. Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, şiir okuyan çocuklara ve belediyenin düzenlemiş olduğu proje yarışmasında ilk üçe girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından şair Adem Turan'ın 'Kertenkele Rezerv' adlı şiir rüzgarı başladı. Ardından 26 şair eserlerini okudu.
Dursunbey halkının büyük ilgi gösterdiği Suçıktı Şiir Akşamlarına şairler Adem Turan, Ahmet Edip Başaran, Ahmet Veske, Ali Sali, Alper Gençer, Baki Ayhan, Betül Dündar, Cevdet Karal, Esra Elönü, Furkan Çalışkan, Hicabi Kırlangıç, Hüseyin Akın, Hüseyin Atlansoy, Mehmet Aycı, Mesut Doğan, M.Önal Mengüsşoğlu, Mustafa Aydoğan, Mustafa Fırat, Mustafa Muharrem, Mustafa Özçelik, Osman Konuk, Şeref Bilsel, Yavuz Altınışık, Sümeyye Deniz, Serkan İnce, Muhammet Aydın katıldı.
Ayrıca şiir atölyesi de yapıldı. Şairin toplumsal sorumluluğunun tartışıldığı toplantıda konuşan Şeref Bilsel, "Toplumsal kelimesi beni en çok rahatsız eden kelimelerden biri. İslamiyet öncesinden temelleri atılmış, yükü ağır bir şiirimiz var. Batıda böyle değildir. Sosyoloji, tarih, felsefe, siyasi bilgiler kendi içinde mayalanmış ve gelişmiştir. Ben toplumsal olaylarda bir kırılma olduğu zaman çok hızlı bir şekilde şiir yazılmasının taraftarı değilim. Şairin artık gücü kalmadı, dönüştürücü, etkileyici bir gücü yok, sadece vicdanını aklamak için yazılan şiirler bunlar. Eskiden böyle değildi. Bir Yunus Emre sadece şair değildi, Mevlana, Hacı Bektaş yalnızca şair değildi. Türklük bilincini oluşturan, medeniyeti mayalıyan insanlar şairlerdir. Hiçbir zaman bir şairin görevi bir partiye oy toplamak, vaaz etmek değildir. Şairin görevi bir birine benzemeyen insanları barıştırmak, tanıştırmak, acılarına bakabilmektir" dedi.