Son Kanarya Issiar Dia - SPOR

Fenerbahçe, Stoch’tan sonra merakla beklenen transfer bombasını dün gece patlattı



Fenerbahçe, Stoch’tan sonra merakla beklenen transfer bombasını dün gece patlattı

Sarı-Lacivertliler, Fransız ekibi Nancy’nin 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu 4 yıllığına renklerine bağladı. Fenerbahçe, Senegalli yıldız için 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Dia’nın hafta sonuna kadar İstanbul’a gelerek resmi imzayı atması bekleniyor

Beklenen oldu... Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın dünkü basın toplantısında, “Forvet dışındaki transfer, Stoch gibi öne doğru koşmasını seven, depar atan bir isim olacak” dediği isim, İssiar Dia çıktı. Sarı-Lacivertliler, 23 yaşındaki, Fransa pasaportu da taşıyan Senegalli sağ kanat oyuncusunu 4 yıllığına renklerine kattı. Kanarya, Fransa’nın Nancy kulübüne 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

1.65’LİK BOYUYLA SAĞ KANATTA FIRTINA

Transfer, sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden dün gece geç saatlerde duyurulurken, FB TV’ye telefonla bağlanan yönetici Murat Özaydınlı da “Dia, Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun” dedi. 1.65 boyundaki İssiar Dia, Amiens’te 2004’te profesyonel kariyerine başlayıp 45 maçta 8 gol attı. 2006’da transfer olduğu Nancy’de 97 maça çıkıp 13 kez rakip fileleri havalandırdı. Dia, Fransa’nın U-17, U-19 ve Ümit milli takımlarında da forma giydi; ancak A Milli’de Senegal’i tercih etti ve 6 maçta 1 gol kaydetti.

 

Star Gazete