Sökeli Pazarcılar Borçlarını Yapılandırdı

Söke Belediyesi Zabıta Amirliği ve Gelirler Müdürlüğü'nün ortak gerçekleştirdiği uygulamada pazaryerinde borçlu olan esnafların birçoğunun borcu yeniden yapılandırıldı.

Sökeli Pazarcılar Borçlarını Yapılandırdı
Pazaryerleri yer işgaliye ücretlerini ödememelerinden dolayı borcu biriken esnaflara bir hafta önce Encümen kararı ile yapılan tebliğde borçlarını yapılandırmaları istenildi. Yeniden yapılandırma uygulaması ile esnaflar borçlarının dörtte birini peşin ödemek kaydı ile geri kalan tutarı 2010 Aralık ayına kadar taksitlendirdi.
Söke Belediyesi Pazar yerlerinde borcunu ödemeyen veya yeniden yapılandırmayan esnaflara tezgah açtırmama kararı aldı. Salı günü akşam saatlerinden itibaren Pazar yerlerinde görev yapan 14 zabıta görevlisi uygulamayı başarı ile gerçekleştirdi.
Söke Çarşamba pazarında 840 pazarcı esnafının tezgah açtığı, bu esnaflardan borçlu esnaf sayısının 682 olduğu belirtilirken; 560 civarında esnafa tebliğ edilen borç yapılandırmasından 430 pazarcı esnafının faydalandığı belirtildi. Kalan pazarcı esnaflarının önümüzdeki bir hafta içerisinde borçlarını yapılandıracağı öğrenildi.