Sıcaktan Bunalan Turistler Şelaleye Akın Etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan yerli ve yabancı turistler şelalelere akın etti.

Sıcaktan Bunalan Turistler Şelaleye Akın Etti
Son yılların en sıcak aylarını yaşayan Muğla'da, Marmaris'in Turgut köyündeki şelale serinletmeye devam ediyor. Marmaris'te, sıcaklık gölgede 40 derecenin üzerindeyken, Turgut köyündeki şelalede kimse sıcaktan terlemiyor, şelale yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.
Marmaris'in Turgut köyünde bulunan şelale, sıcaktan bunalan turistlerin ve vatandaşların akınına uğruyor. Sıcaklığın 30 derece civarında olduğu Turgut Şelalesi, her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Sıcaklardan bunalanlar, Turgut Şelalesi'ne giderek serinliyorlar. Marmaris'e 30 km. uzaklıkta olan şelale, çam ve çınar ağaçları arasında bulunuyor. Hava sıcaklığının üst düzeye çıktığı saatlerde, sıcaklık 30 derece civarında oluyor.
Şelaleye, safari jipleriyle ve özel araçlarıyla gelen yerli ve yabancı turistler, burada terlemediklerini belirterek, "Aşırı sıcaklar buraya uğramıyor" diye konuşuyorlar. Marmaris merkezde sıcaklığın güneşte 50 dereceye yaklaştığını hatırlatan yerli ve yabancı turistler, "Burası doğa harikası bir yer ve oldukça serin. Sıcaklık yok, rutubet yok. Her tarafta aşırı sıcak varken, burada serinliğin tadını çıkarıyoruz" diye konuşuyorlar.
Şelaleye gelenler, yeşillikler içinde, denizden yaklaşık 100 metre yüksekteki sulara kendilerini bırakarak gönüllerince eğleniyorlar. Turgut köyünün dağlarından çıkan suların meydana getirdiği şelale, geçmiş yıllara göre suyu azalmasına rağmen halen en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.