Şehit babası Yeşilyurt: Dik duracağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim. Bu bayrağa bu yakışır

Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyon sırasında şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un evi, gece boyunca taziye için gelen ziyaretçiler

Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyon sırasında şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un evi, gece boyunca taziye için gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Adana'nın Kozan İlçesi Bucak köyünde ikamet eden ve bahçe bekçiliği yapan baba Ümmet Yeşilyurt, taziye ziyaretinde bulunan Kozan Kaymakam Vekili İmamoğlu Kaymakamı Nail Anlar, Kozan Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı Bülent Siper, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a oğluyla arasında geçen son konuşmalarını anlattı.

Baba Yeşilyurt, oğlunun Nisan ayında izne geldiğini ve 5 Mayıs'ta geri birliğine döndüğünü belirterek "Oğlum, 'baba ben şehit olacağım içime doğuyor. Askerliğimi tamamlayınca da uzman erbaş olarak askerde kalmayı düşünüyorum" diye konuşuyordu" dedi. Oğluyla en son 2 gün önce telefonda konuştuğunu anlatan Ümmet Yeşilyurt, "Bir süre önce operasyonda bir arkadaşının şehit olduğunu söyledi. Ama şimdi operasyona ben çıkmıyorum. Sen rahat ol dedi. Sesi hiç iyi gelmiyordu. Demek ki ben üzmek istememiş. Çünkü üzüldüğümde rahatsızlandığımı biliyordu. Bir kaç gecedir sürekli rüyama giriyordu. Ben de onun şehit olacağını hissediyordum. Hatta düşüne düşüne üzüntüden hastaneye yattım. Hastaneden yeni çıkmıştım. Oğlum melek gibiydi" diye konuştu.

Baba Ümmet Yeşilyurt, evine asılan büyük Türk bayrağının önünde, oğlunun resmini eline alarak karısı Zeliha, kızı Selma ve Ayten ile oğlu Soner, kardeşi Muhammet ve damadı Murat ile birlikte gazetecilere de açıklama yaptı. Cenazede ağlamayacaklarını ve düşmanları sevindirmeyeceklerini ifade eden baba Yeşilyurt, "Şehit babası olmaktan gururluyum. Dik duracağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim. Bu bayrağa bu yakışır" ifadelerini kullandı.

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Şehitlerimizin ismini Kozan'ımızda uygun olan bir yere verip onların isimlerini ölümsüzleştiriyoruz. Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt kardeşimizin de adını uygun bir yere vererek yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt'un naaşı, Adana'da yapılacak olan askeri tören sonrasında Bucak'taki evine götürülerek buradan Açarmantaş şehitliğine defnedilecek.Şehidin Bucak köyündeki evine Kozan Belediyesi tarafından büyük Türk bayrağı asıldı.