Öğrencilere yangın ve deprem tatbikatı

Şahinbey Belediyesi Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nde eğitim alan 250 öğrenciye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından uygulamalı y

Şahinbey Belediyesi Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nde eğitim alan 250 öğrenciye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından uygulamalı yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi seminer salonunda öğrencilere muhtemel deprem ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gereken konular hakkında bilgiler verildi. İtfaiye ekipleri tarafından pratikte verilen deprem ve yangın anında yapılması gereken işlemlerin uygulamalı olacakta yapılması için siren sesi ile birlikte binayı 3 dakika içerisinde boşaltan öğrenciler bina dışında güvenli bir alanda toplandı. Daha sonra ise bahçede çıkartılan kontrollü yangın öğrenciler tarafından başarı ile söndürüldü.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nin talepleri doğrultusunda öğrencilerin deprem ve yangın konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla eğitimler verdiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı gurup Amiri İhsan Üzümcü, öğrencilere deprem ve yangın konularında pratikte ve uygulamalı olarak eğitim verdiklerini belirterek, verilen eğitimde öğrencilerin deprem ve yangın çıkması halinde nasıl davranmaları gerektiği ve neler yapmaları gerektiği konularda bilgilendirildiğini söyledi.