Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

Muğla ve Aydın İl Emniyet müdürlükleri ekiplerinin, sokak satıcısı tabir edilen torbacılara yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 2,5 kg. esrar m

Muğla ve Aydın İl Emniyet müdürlükleri ekiplerinin, sokak satıcısı tabir edilen torbacılara yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 2,5 kg. esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Muğla'da yaz sezonunda turizm hareketliliğiyle birlikte uyuşturucu alım satımını önlemek amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalarda, bir grubun Fethiye, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerine uyuşturucu sevkiyatı yaptığı bilgisine ulaşıldı. Dört ilçedeki bulunan 12 kişinin, Aydın ve İstanbul'daki aracılarıyla Muğla'ya uyuşturucu madde getirdiği belirlendi. Zanlılar, 2 ay boyunca takibe alındı ve uyuşturucu maddeleri piyasaya sürmeye hazırlanırlarken operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyonda A.A. (39), D. Ö. (51), E.G. (30), T.Ö.Y. (40), A.F. (26), S.G. (31), E.İ. (41), S.S. (54), Ö.K. (31), A.A. (21), E.H. (30) ve A.B. (45) yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli bölgelere zulalanmış yaklaşık 2,5 kg. esrar maddesi, 116 kök dişi Hint keneviri, 10 gr. kenevir tohumu ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Zanlıların, Muğla'ya getirttikleri uyuşturucu maddeleri küçük paketler halinde turizm bölgelerindeki eğlence merkezlerinde satmaya çalıştığı öğrenildi. Zanlılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından, önümüzdeki günlerde uyuşturucu madde satmak suçundan adliyeye sevk edilecek.