Mersin'de İzinsiz Gösteriler

Mersin'de, izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılan 9 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen operasyon kapsamında; kentte izinsiz gösteriler organize ederek küçük yaştaki çocukları ön saflarda kullanıp barikat kurmak suretiyle yolu araç trafiğine kapatmanın yanı sıra vatandaşların ev, işyeri ve araçlarına, kamu binalarına, güvenlik güçlerine ve ekip araçlarına yönelik taşlı, molotof kokteyli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu iddiasıyla dün yapılan operasyonlara bağlı 9 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların ikametgahlarında yapılan aramalarda; 1 tabanca, 1 şarjör, 3 dolu fişek, çok sayıda dijital delille birlikte cep telefonu ve bir SİM kartı ile sapan, bilye ve maytap ele geçirildi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 6'sı 18 yaşından küçük 9 kişiden 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan önceki gece Şevket Sümer Mahallesi'nde terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atarak polis ekiplerine molotof kokteyli saldırı da bulunup kaçmaya çalıştığı ileri sürülen 2 kişinin yakalandığı açıklandı.