Lisanslı Depoculuk'un ilk adımı Polatlı'da atıldı

Türkiye'de hububat borsacılığında yeni bir dönem kabul edilen Lisanslı Depoculuk'un İlk adımı, Ankara'nın Polatlı ilçesinde atıldı. İlçeyi tarım ticar

Türkiye'de hububat borsacılığında yeni bir dönem kabul edilen Lisanslı Depoculuk'un İlk adımı, Ankara'nın Polatlı ilçesinde atıldı. İlçeyi tarım ticaretinin başkenti haline getirecek lisanslı depo, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından törenle hizmete açıldı.

Laboratuvar hizmetinden kantara kadar birçok birimi barındıran Lisanslı Depoculuk' projesiyle saatte 450 ton buğday işlemi yapılabilecek. Tarım sektörüne hitap edecek birimde toplam 40 bin ton ürün depolanabilecek. Ankara Ticaret Borsası ve Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Lisanslı Depoculuk' pojesiyle tarım ticaretinin geliştirilmesi amaçlanacak.

Bakan Mehdi Eker, törende yaptığı açılış konuşmasında "Polatlı'da açılan lisanslı depo tüm ülkeye örnek olacak. Hükümet olarak biz engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Ama Özel sektörün de alt yapısını hazır etmesi gerekiyor. Bize düşen görevleri biz yapacağız. Lisanslı Depoculuk artarsa kalite ve tarım ticareti de artar." dedi.

Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu ise "Bu deponun açılması lisans alıp çalışmasıyla birlikte tarım ticaretinin işleyiş şekli değişecek.Tarımın finansal piyasalarla buluşması başlayacak. Üretici malını depoya boşaltacak, gerekirse götürüp teminat gösterip kredi alabilecek hatta sanayici oraya boşaltabilecek, dilediği zaman istediği kadar kağıdı borsaya sürüp satacak. Çiftçi bu sayede ihtiyacı kadar ürün satabilecek. Bozulan arz talep dengesi düzelecek." diye konuştu.