Kyme Kazıları Başladı

Aliağa Nemrut körfezinde bulunan eski tarihin en büyük Liman Kenti olan Kyme Antik Kentin, gün ışığına çıkartılması için başlatılan ve 2,5 ay sürecek olan 2010 yılı kazılarının başlaması sebebi ile kazı başkanı İtalya Calabria Üniversitesi'nden Prof

Kyme Kazıları Başladı
Aliağa Nemrut körfezinde bulunan eski tarihin en büyük Liman Kenti olan Kyme Antik Kentin, gün ışığına çıkartılması için başlatılan ve 2,5 ay sürecek olan 2010 yılı kazılarının başlaması sebebi ile kazı başkanı İtalya Calabria Üniversitesi'nden Prof. Dr. Antonio La Marca ve Kültür Bakanlığından görevli olarak kazılara eşlik eden Belgin Hancı Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Haydar Karaman'ı ziyaret etti.
35 kişilik ekip ile kazı çalışmalarını başlattıklarını belirten kazı başkanı Prof. Dr. Antonio La Marca "Aliağa Belediyesinin verdiği büyük destekler ile kazı çalışmalarımızı başlattık. Tarihin gün yüzüne çıkarılması ve korunması konusunda desteklerini bizden esirgemeyen Aliağa Belediyesine sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.
Kyme'ye çok önem verdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkan Vekili Haydar Karaman; "Aliağa'nın sadece sanayi kenti olarak anılmasını istemiyoruz. Amacımız sanayisinin yanında doğası ve tarihi ile iç içe barışık bir şekilde yaşayan bir kent yaratmak. Gerek Kyme Antik Kentinin gün yüzüne çıkarılmasına desteğimiz gerekse müzenin tamamlanması için desteklerimiz devam edecek" dedi.